Social

# alerta meteo #vijelii #cod galben # ploi torentiale

Alerta de vreme rea! Cod galben de vijelii si ploi torentiale

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare de tip cod galben de vreme rea pentru urmatoarele ore. 21 de judete se afla sub avertizare de instabilitate atmosferica temporar accentuata in perioada 25 mai, ora 12:00 - 26 mai, ora 08:00.

 

„In intervalul mentionat in Maramures, Transilvania, local la munte, iar indeosebi spre seara si noaptea si in Banat, Crisana si nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, vijelii (viteze de 55...70 km/h si pe arii restranse 80...90 km/h), averse torentiale si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si izolat 30 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restranse in noaptea de miercuri spre joi (25/26 mai) si in restul teritoriului, iar pe parcursul zilei de joi (26 mai), acestea vor fi mai frecvente in regiunile sud-estice.”, avertizeaza ANM.

Ce se intampla in Bucuresti

In intervalul 25 mai, ora 12:00 - 26 mai, ora 08:00, in Bucuresti vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi. Cerul va fi variabil la senin, cu innorari spre sfarsitul intervalului, cand si probabilitatea pentru descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si averse va fi in crestere. Temperatura maxima va fi de 27...29 de grade, iar cea minima de 13...16 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea