Social

# sedinta oms # oms in alerta # alerta oms #variola maimutei #oms

OMS, in alerta! Peste 6.000 de cazuri de varila maimutei! Sedinta de urgenta

Directorul general al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, trage un semnal de alarma privind repeziciunea cu care se raspandeste virusul variolei maimutei. S-a depasit deja pragul de 6.000 de imbolnaviri, acestea fiind semnalate in 58 de tari.

 

Ca urmare a cresterii rapide a numarului de imbolnaviri, directorul OMS a convocat o reuniune de urgenta pentru a stabili ce masuri trebuie luate pentru prevenirea raspandirii acestui virus.

Tedros Adhanom Ghebreyesus  si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu cresterea numarului de cazuri de variola maimutei, anuntant o reuniune de urgenta a Comitetului de Urgenta, pentru a analiza gravitatea situatiei sanitare. Intalnirea urmeaza sa se desfasoare, cel tarziu, in saptamana 18-21 iulie, informeaza AFP.

"In ceea ce priveste variola maimutei, continui sa fiu ingrijorat de scala si de difuzarea virusului. (...) Depistarea ramane o provocare si este foarte probabil sa existe un numar important de cazuri care nu sunt recenzate", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, intr-o conferinta de presa organizata la Geneva.

Acesta a subliniat ca Europa este epicentrul epidemiei, cu peste 80% din totalul cazurilor recenzate la nivel mondial.

Cele mai multe cazuri de variola maimutei sunt inregistrate in cazul barbatilor care au avut contact sexual cu barbati, insa au fost depistate cazuri si in randul unor persoane imunodeprimate, dar si in cazul copiilor.  Pana in prezent, in Romania, au fost depistate 12 cazuri de variola maimutei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea