Social

# seceta italia #seceta #italia

Stare de urgenta in Italia, din cauza secetei! Apa insuficienta si pentru oameni

Italia se confrunta cu o seceta extrema, cum nu s-a mai intamplat niciodata in aceasta regiunie. Este afectata in special zona de nord a tarii.

 

La fel ca in Romania, seceta a scos la iveala starea deplorabila a infrastructurii de irigatii, cauzata de lipsa de investitii in acest sector. Insa seceta nu afecteaza doar culturile, ci si raurile si lacurile Italiei.

Fermierii au declarat ca pierderile cauzate de seceta sunt fara precedent. Guvernul tarii a deblocat de urgenta fonduri pentru a veni in sprijinirea acestora.

"Nu am vazut niciodata o seceta atat de prelungita. Situatia este dramatica. Daca problema apei persista, recolta mea risca sa fie distrusa 100%", a afirmat un cultivator de orez dintr-o comuna aflata la aproximativ 40 de kilometri sud de Milano.

Aprovizionarea cu apa din Lacul Como "s-a redus cu 75% si nu avem nicio perspectiva, s-ar putea opri complet daca nivelul apei va mai scadea", a avertizat fermierul.

Ce urmare a secetei, sunt afectati si locuitorii Italiei. In Verona, un oras cu un sfert de milion de locuitori, a fost rationalizata utilizarea apei potabile, in timp ce Milano a decis sa inchida fantanile arteziene.

Guvernul a decretat stare de urgenta in cinci regiuni ale tarii -  Emilia Romagna, Friuli Venetia Giulia, Lombardia, Veneto si in Piemont. Dintre acestea, patru sunt irigate de fluviul Po, a carui nivel a scazut considerabil in acest an, din cauza secetei.

FOTO: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea