Social

# parcari centrul capitalei #parcari cu plata #schimbari majore #parcari bucuresti #parcari

Adio, parcari gratuite! Schimbari majore care afecteaza toti soferii

Parcarile gratuite vor deveni o amintire. Toate parcarile amenajate, dar si cele de pe trotuar, din centrul Capitalei, vor deveni parcari cu plata. Astfel, soferii nu vor mai putea parca gratuit in centrul orasului.

 

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu a declarat ca, in urmatoarele luni, vor fi marcate toate locurile de parcare din interiorul inelului median de circulatie. De asemenea, se vor instala parcometre si bariere automate, astfel ca taxatorii vor disparea. In plus, cei care parcheaza pe trotuare vor fi sanctionati.

"Avem circa 13.000 de locuri de parcare si ne propunem sa ajungem la 30.000 in zona centrala. In prima etapa actionam in interiorul inelului central, unde ne-am propus sa avem o politica agresiva de taxare a parcarii. Nu vom permite parcarea masinii fara plata taxei de parcare. Nu vom permite parcarea pe trotuar. Vom avea in doua etape. In primul rand vorbim despre aplicarea legii, nu ai voie sa-ti lasi masina pe spatiul verde sau pe trotuare. Apoi taxarea si suprataxarea acelor oameni care lasa masina pe un loc de parcare marcat si nu platesc tariful aferent.

Nu se mai poate parca gratis pe locurile amenajate de astazi, nu s-a putut parca gratis nici pana acum, dar era mult mai lejera abordarea angajatilor Primariei Capitalei care se ocupau de acest serviciu. Incepand de luna aceasta, ne vom ocupa de informarea cetatenilor, o campanie de informare agresiva, ca sa nu intram abrupt, poate unii nu au stiut ca acolo este parcare publica, poate nu au fost atenti la semne. Din august, nu vom mai permite nimanui sa ocupe domeniul public fara sa achite si nu vom mai permite sa parcheze neregulamentar, fiindca parcarile publice sunt goale fiindca lumea parcheaza pe trotuar", a declarat Stelian Bujduveanu, intr-un interviu pentru hotnews

 Intrebat cum vor fi trasi la raspundere soferii care parcheaza in locuri nepermise, de exemplu pe trotuar si pe spatiile verzi, Bujduveanu a explicat ca va avea ajutorul Brigazii Rutiere.

"Cu ajutorul Politiei Locale, cu ajutorul Brigazii Rutiere, deja de la inceputul anului avem campanii pe bulevarde, pe Pallady, pe Pantelimon, pe care le luam la rand in fiecare zi pentru a instiinta soferii care isi lasa masinile acolo ca nu este voie sa blocheze prima banda. Acelasi lucru il vom face si in inelul central, unde vom instiinta soferii si acolo unde acestia incalca regulile, le vom ridica masinile, vom bloca rotile si Brigada Rutiera ii va amenda. Lumea va invata incet-incet."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea