Social

#ciclon polar # vremea romania # racire vreme #lapovita #ninsori #vremea

Ciclon polar peste Romania! Lapovita, ninsori si temperaturi negative

Poti spune adio zilelor calde de toamna. Un val de aer rece va pune stapanire pe Romania si va aduce temperaturi scazute, ploi, lapovita si ninsoare.

 

Vremea se va strica incepand de azi, iar racirea va continua in zilele urmatoare. In norsul si centrul tarii, in special in zonele de depresiune, noptile vor fi foarte reci, se va depune bruma, iar minimele vor fi sub pragul inghetului.

Ploi, lapovita si ninsoare

De vineri seara, pana duminica, ciclonul polar va aduce precipitatii in toata tara. Sambata, izolat vor aparea si furtuni, in special in Dobrogea.

Se vor inregisstra precipitatii sub forma de ploaie, ce pot ajunge pana la 20-30 l/mp, in Banat, Crisana, Maramures si nord-estul Transilvaniei. Va ploua, pe locuri, si in restul teritoriului, inclusiv in Bucuresti, insa cantitatile de ploaie vor fi mici.

In zonele de munte, se vor semnala si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare, mai ales duminica, iar pe alocuri se va depune un strat de zapada de cativa centimetri, scrie meteoradar.ro.

Vremea ramane rece si saptamana viitoare

Saptamana viitoare, vremea se va mentine rece si umeda in jumatatea nordica a tarii. Ziua, mercurul din termometre nu va urca prea mult peste 10 grade, in unele zile si vantul va fi destul de puternic, iar in noptile senine este posibila aparitia brumei.

Nici in sud nu va fi prea cald, chiar daca vor fi ceva mai multe perioade cu Soare, iar temperaturile vor atinge in jur de 15 grade in unele zile. De asemenea, sansele de ploaie vor fi mai mici in sudul si estul tarii fata de celelalte regiuni.

Un strop de iarna in zonele montane inalte

Pe culmile inalte ale Carpatilor, mai ales la altitudini de peste 2000 de metri, saptamana viitoare peisajul va deveni tot mai alb. Circulatia nord-vestica va aduce un aer racoros si umed, iar pe versantii expusi favorabil sunt posibile ninsori destul de insemnate.

Bineinteles, in zonele joase de relief venirea iernii mai are de asteptat. Totusi, ultimele prognoze indica sanse pentru cativa fulgi de zapada in unele zone, dupa 20 noiembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea