Social

#nou moneda #moneda argint #moneda bnr #bnr #banca nationala a romaniei

O noua moneda, in Romania! Cum arata si ce valoare are

O noua moneda urmeaza sa apara in Romania. Anuntul a fost facut de Banca Nationala a Romaniei (BNR), printr-un comunicat de presa.

Este vorba despre o moneda in editie limitata, in valoare de 10 lei. Moneda este confectionata din argint si este destinata colectionarilor.

Concret, Banca Nationala a Romaniei va lansa in cursul zilei de luni, 23 mai, cu ocazia a 350 de ani de la nasterea lui Ion Neculce, o moneda din argint cu chipul lui Ion Neculce. Moneda cantareste 31,103 grame si are un diametru de 37 de milimetri.

Aversul monedei reda o imagine partiala a manastirii Putna si portretul domnitorului Stefan cel Mare, suprapuse peste un text extras din lucrarea lui Ion Neculce "O sama de cuvinte", inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala "10 LEI" si anul de emisiune "2022". In schimb, reversul monedei prezinta o mana scriind cu pana, un fragment din textul original al lucrarii "O sama de cuvinte" si inscriptiile "350 DE ANI DE LA NASTERE" si "ION NECULCE".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului BNR si casierului central, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Monedele din argint cu tema 350 de ani de la nasterea lui Ion Neculce au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese, iar pretul de vanzare pentru moneda din argint este de 470,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

Lansarea in circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea