Social

#licitatie lamaie #licitatie lamaie veche #lamaie 300 de ani #lamaie

O lamaie veche de 300 de ani, scoasa la licitatie. Suma ireala primita pe fruct. Cum arata lamaia

O lamaie veche de aproximativ 300 de ani a fost scoasa la licitatie. Fructul despre care se crede ca este cel mai vechi de acest gen, are o valoare uriasa.

Desi pare ireal, cumparatorii au fost interesati de acest fruct istoric, fiind vandut, in cele din urma, cu o suma uriasa.

Licitatia care pare cel putin ciudata, a avut loc la Casa de licitatii Brettelss Auctioneers & Valuers din Marea Britanie si s-a bucurat de un real succes.

“Ne-am gandit sa ne distram putin si sa scoatem lamaia la licitatie pentru pretul de 20-30 de lire sterline”, au scris cei de la casa de licitatii Brettelss Auctioneers & Valuers pe pagina lor de Instagram.

Lamaia, care are 285 de ani, fost gasita intr-un dulap chinezesc care, de asemenea, a fost scos la licitatie. Spre surprinderea tuturor, fructul se afla intr-o stare foarte buna, in ciuda faptului ca este atat de vechi. Acesta si-a pastrat forma si detaliile de pe coaja, aproape in totalitate.

Pe lamaie se poate vedea si un mesaj inscriptionat, care spune “Dat de domnul P Lu Franchini la 4 noiembrie 1739 domnisoarei E Baxter”, scrie foxbusiness.ro.

Lamaia are o poveste interesanta. Aceasta a fost aduca, in urma cu mult timp, din India in Marea Britanie. Fructul a avut o valoare sentimentala pentru domnisoara Baxter care a pastrat-o. Fructul s-a uscat in mod natural, fara sa mucegaiasca, ceea ce a facut posibil ca acesta sa reziste sute de ani.

“Lamaia a ajuns aici intr-un dulap chinezesc obisnuit de la sfarsitul secolului al XIX-lea, era in fundul unuia dintre sertare, am gasit-o cand am scos sertarul pentru a face fotografii”, a transmis David Brettell, proprietarul casei de licitatii, potrivit sursei citate.

Desi, initial, s-a crezut ca este vorba despre o gluma si licitatia nu a fost luata in serios, ulterior interesul pentru aceasta lamaie a crescut. Licitatia a pornit de la 20-30 de lire, iar pretul final de vanzare a lamaii a fost de putin peste 1.400 de lire sterline.

Dulapul in care a fost gasita lamaia nu s-a bucurat insa de acelasi succes, acesta fiind vandut cu doar 32 de lire sterline.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea