Social

#produse periculoase consum #alerta alimentara #produse rechemate

Alerta alimentara! Doua produse consumate frecvent, retrase de Lidl de la raft. Sunt extrem de periculoase pentru consum!

Autoritatea National Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) anunta ca Lidl a retras de la raft doua produse care sunt consumate frecvent de clienti. Este vorba despre conservele de Ansoa si despre sosul American Dip KFC.

File de ansoa in ulei de masline, valori crescute de histamina

“Lidl Romania va informeaza cu privire la rechemarea si returnarea produsului „Nixe File de ansoa in ulei de masline 80g”

Lidl Romania recheama preventiv produsul „Nixe File de ansoa in ulei de masline 80g” din lotul 145/220 si cu termenul de valabilitate 25.05.2024, ca urmare a unei suspiciuni legate de determinarea unor valori ridicate pentru parametrul histamina. Manifestarile tipice ale intoxicatiei cu histamina includ inrosirea pielii, eruptii cutanate, simptome gastro-intestinale si dureri de cap. Persoanele care au consumat acest aliment si dezvolta simptome severe, ar trebui sa solicite asistenta medicala.

Din motive ce tin de siguranta consumatorului, Lidl Romania a reactionat fara intarziere si a scos produsul de la vanzare. Produsul cu lotul si data limita de consum mentionate mai sus poate fi returnat in toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituita, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal.

Aceasta rechemare vizeaza exclusiv produsul „Nixe File de ansoa in ulei de masline 80g” din lotul 145/220 si cu termenul de valabilitate 25.05.2024. Alte produse vandute de Lidl Romania, inclusiv alte produse din gama Nixe, nu sunt afectate de aceasta rechemare.

Lidl Romania isi cere scuze pentru neplaceri. Pentru mai multe informatii, ne puteti contacta telefonic la 0800.896.622 sau pe adresa de mail info@lidl.ro.”, se arata intr-un comunicat postat pe ansvsa.ro.

Sosul American Dip KFC, contine un ingredient periculos!

ANSVSA anunta ca Lidl retrage de la vanzare toate loturile de sos American Dip KFC. Motivul este faptul ca pe eticheta nu este semnalata prezenta unui alergen. Sosul contine gluten din faina de grau, care nu este trecut pe eticheta, dar care este extrem de periculos pentru persoanele care au alergie la gluten.

Persoanele care au sosul acasa il pot returna in magazinele Lidl din Romania, fara a fi nevoie de bon fiscal. Contravaloarea acestuia va fi restituita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea