Social

# ambulanta inzapezita #nastere acasa #nameti

O femeie nu a putut ajunge la spital din cauza nametilor si a fost nevoita sa nasca acasa

O femeie din judetul Vaslui, localitatea Mascurei, a nascut acasa deoarece nu a putut ajunge la spital din cauza nametilor. Femeia a fost assistata de cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanta Judetean.

 

Din cauza derumurulor blocate, ambulanta nu a putut ajunge la femeie. Ambulanta care s-a deplasat spre locuinta femeii pentru a o prelua, a ramas in nameti din cauza viscolului.

Cadrele medicale de pe autospeciala au solicitat interventia unei senilate pentru a putea ajunge la locuinta gravidei. Insa, inainte ca senilata sa ajunga la gravida, autoritatile locale au trimis un utilaj care a preluat echipajul medical si l-a dus acasa la femeia aflata in travaliu.

“Nasterea era declansata iar cadrele medicale au asistat gravida la domiciliu, aceasta nascand un baiat sanatos. Au incercat apoi sa plece spre spital cu acel utilaj, au ajuns la ambulanta, intre timp ajunsese si senilata dar viscolul puternic nu le-a permis. A fost trimisa o a doua ambulanta SAJ B2 care a mers cat le-a permis drumul apoi au mers pe jos peste jumatate de kilometru, au ajuns la prima ambulanta, au preluat in brate nou-nascutul, au reusit sa ajunga inapoi la a doua ambulanta si in final au ajuns la Spitalul Barlad. In schimb, gravida a ramas in prima ambulanta cu primul echipaj pana cand a fost deblocat drumul de utilajele de deszapezire”, a declarat purtatorul de cuvant as Serviciului de Ambulanta Vaslui, Dan Ungureanu.

Marti dimineata, in jurul orei 8:30, ambulanta cu femeia care a nascut a ajuns la spital. Interventia in acest caz a durat aproximativ opt ore.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea