Social

#starea drumurilor # drumuri inzapezite #drumuri inchise #circulatie restrictionata

Care este starea drumurilor. Drumuri nationale inchise din cauza zapezii si viscolului

Vremea nefavorabila le face probleme soferilor, dar si autoritatilor. Numeroase drumuri nationale sunt inchise din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi a informat, marti dimineata, ca a fost inchisa temporar ccirculatia pe trei drumuri nationale din cauza conditiilor meteo nefavorabile.

“Pentru a doua noapte consecutiv, echipele de deszapezire ale DRDP Iasi au intervenit in forta pe toate drumurile nationale din administrare, pentru asigurarea traficului sau restabilirea acestuia pe sectoarele afectate de restrictii.

Pe timpul noptii trecute, pe drumurile nationale din zona Moldovei au actionat 243 de autoutilaje si au fost raspandite 2695 tone de material antiderapant.“, se arata in anuntul facut de DRDP Iasi.

La aceasta ora sunt inchise, in continuare, urmatoarele sectoare de drum:

  • DN 29, km 44+100 – 65+000 (Rachiti - Saveni, judetul Botosani);
  • DN 24A, km 56 - 84, intre localitatile Falciu si Berezeni, judetul Vaslui
  • DN 26, Murgeni – Blagesti, judetul Vaslui

De asemenea, este restrictionata circulatia pentru autovehicule mai grele de 7,5 tone pe urmatoarele portiuni de drum:

  • circulatie restrictionata (>7,5 to) pe DN 15D, km 51+000 – 74+245 (Roman - lim.jud.NT/VS);
  • circulatie restrictionata (>7,5 to) pe DN 24B, km 33+000 - 49+000 (Husi - Albita, judetul Vaslui);

“In prezent, DRDP Iasi actioneaza pentru restabilirea circulatiei pe toate sectoarele afectate de viscolul puternic si ninsorile abundente.

In afara acestora, circulatia se desfasoara in conditii de iarna, cu zapada framantata in strat de pana la 4 cm si portiuni cu suluri mari de zapada in judetul Vaslui, in celelalte judete carosabilul fiind majoritar umed cu portiuni de zapada framantata.

In acest moment mai ninge in judetele Vaslui, Bacau si partial in Iasi, insa principala problema o constituie viscolul si temperaturile scazute (intre -8 si -11 grade) inregistrate pe tot cuprinsul regiunii.

In aceste conditii, recomandarea DRDP Iasi pentru conducatorii auto este de a circula cu prudenta si de a incerca, pe cat posibil, limitarea deplasarilor pana la ameliorarea conditiilor meteo, cu informarea prealabila asupra conditiilor de drum”, sustin reprezentantii DRDP Iasi.

FOTO: facebook.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea