Social

#cinci salarii de baza #vouchere victime infractiuni #vouchere #bani

Noi vouchere pentru romani, in termen de 72 de ore. Se iau 5 salarii de baza. Cine beneficiaza de acesti bani

Vesti bune pentru romani! Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, a anuntat ca se vor da noi vouchere, in valoarea a 5 salarii de baza minime, brute, pe tara, pentru victimele infractiunilor grave. Multe dintre acestea fiind femei si copii.

Cine si cum poate intra in posesia banilor

“Ca femeie, nu doar ca ministra, sunt foarte sensibila la problemele pe care trebuie sa le depaseasca victimele infractiunilor. Pentru ca multe dintre ele sunt femei si copii.

Statul roman nu sta cu mainile in san! Voucherele destinate victimelor infractiunilor grave vor opri lantul vicios.

Ministerul Justitiei a publicat anuntul privind achizitia de "Servicii de emitere, alimentare si distribuire a voucherelor destinate victimelor infractiunii". Suntem mai aproape sa asiguram accesul victimelor infractiunilor la ajutorul financiar pentru a face fata cheltuielilor imediate si urgente.

Aceste vouchere destinate victimelor infractiunilor grave inseamna asigurarea cheltuielilor de hrana, cazare, transport, medicamente si materiale sanitare, precum si materiale de igiena si de uz personal. Limita accesata poate fi de pana la 5 salarii de baza minime brute pe tara. Pentru anul 2023, se estimeaza a fi emise 30 de vouchere.

Este un instrument nou, parte a Mecanismului national de sustinere a prevenirii criminalitatii, care va functiona pentru prima data in acest an. Banii pentru vouchere provin din sumele confiscate, din valorificarea bunurilor confiscate si din executarea hotararilor de confiscare prin echivalent in procedurile penale.

Lista entitatilor publice si private implicate in procedura de distribuire a voucherelor catre victimele infractiunilor si modalitatea de a beneficia de aceste vouchere sunt detaliate aici:”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea