Social

#crestere tva #noi taxe #taxe #scumpiri

Noi sumpiri pentru romani! Vor fi introduse noi taxe din septembrie

Toamna vine cu noi scumpiri pentru romani. Guvernantii au anuntat noi taxe care ar putea intra in vigoare de la inceputul lunii septembrie 2023.

Marcel Bolos, Ministrl de Finante, va prezenta astazi coalitiei de guvernare noi masuri privind eliminarea unor facilitati fiscale si cresterea accizelor.

La ce scumpiri sa te astepti din septembrie

Printre masurile avute in vedere se numara marirea TVA-ului pentru produsele alimentare care in prezent beneficiaza de TVA mai mic.

De asemenea, se va scumpi hrana pentru animalele de companie care nu va mai beneficia de facilitati fiscale si care, din toamna, va avea un TVA de 19%.

Guvernul doreste aplicarea aceleiasi masuri si in cazul produselor bio si a suplimentelor alimentare, care acum beneficiaza de un TVA de 9%. 

Taxe pentru lux

Potrivit unor surse din coalitie, PSD doreste taxarea luxului, prin aplicarea unei taxe de 1% pe cladirile rezidentiale care depasesc valoarea de 500.000 de lei si in care sa fie cuprinse si piscinele.

Taxe pentru distractii

Distractiile din timpul liber vor deveni, de asemenea, mai scump. Potrivit De taxare nu scapa nici industria divertismentului. Ministerul de Finante analizeaza inclusiv cresterea TVA pentru plimbarile de agrement. 

Taxe pentru companii

Nici companiile nu scapa de taxe noi. Sunt vizate in special companiile care isi externalizeaza veniturile. Acestea vor putea plati in viitor taxe de 15% pentru sumele scoase din tara.

De asemenea, companiile care au venituri de peste 100 de milioane de euro pe an, ar putea plati o taxa de 1%. Aceasta taxa a mai fost adusa in discutie si in trecut, dar acum coalitia face simulari pentru introducerea acesteia.

 

Ramane de vazut care sunt taxele care vor fi adoptate in viitor si cum ne vor afecta acestea. Daca vor fi adoptate, primele scumpiri vor urma sa aiba loc in luna septembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea