Social

#multinete de crap #mulinete #pescuit

Mulinetele pentru crap – Cum le alegi?

Pescuitul la crap este una dintre activitatile preferate ale pescarilor romani, unul dintre motive fiind raspandirea larga a acestui tip de peste. Iar pentru capturi impresionante, pasionatii de pescuit sportiv-recreativ la crap trebuie sa isi construiasca un arsenal serios, din care mulinetele reprezinta o parte extrem de importanta.

 

Daca esti pescar incepator sau daca ai experienta in acest domeniu, dar vrei sa fii la curent cu ultimele noutati, acest articol ti se adreseaza. Cu ajutorul specialistilor MaxLife, echipa din spatele magazinului online cu acelasi nume, dedicat pescarilor profesionisti si amatori, am alcatuit o lista de criterii pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand alegi mulinetele pentru crap. Iar ca bonus avem pentru tine recomandari de branduri pentru cele mai bune mulinete pentru crap. Le poti gasi pe toate in categoria dedicata a magazinului online MaxLife, accesand acest link: https://www.maxlife.ro/mulinete-crap/.

3 detalii de luat in calcul cand alegi mulineta pentru pescuit la crap

Exista mai multi factori pe care ar trebui sa ii iei in considerare atunci cand alegi o mulineta pentru pescuit la crap, iar 3 dintre cei mai importanti sunt:

  • Manevrabilitatea
  • Marimea si capacitatea tamburului
  • Rata de recuperare

Prin definitie, mulineta este un produs masiv. De fapt, este necesar sa fie asa, avand in vedere faptul ca pescuitul la crap se face pe distante lungi, in majoritatea cazurilor. Asadar, discutam despre un dispozitiv care trebuie sa fie construit pentru a face fata greutatii pestilor in timpul drill-ului pe distante lungi. Insa acest aspect nu ar trebui sa impiedice manevrabilitatea mulinetei. De aceea, atunci cand alegi o mulineta, este recomandat sa iti indrepti atentia catre modele construite cu tehnologii inovatoare, cu o greutate redusa si caracteristici care sa permita pescuitul comod si in siguranta, precum sistemele de protectie, frane si material de ultima generatie.

Marimea si capacitatea tamburului sunt urmatoarele caracteristici la care trebuie sa fii atent cand alegi mulineta pentru pescuit la crap. Sunt importante deoarece de acestea depind parametri importanti, precum dimensiunea firului care poate fi stocat, rata de recuperare, dar si distanta la care poti pescui. Asadar, in functie de acesti 3 parametri si de ce iti doresti, alege o mulineta care iti va satisface cerintele.

Rata de recuperare depinde, pe de o parte, de marimea tamburului si, pe de alta parte, de sistemele speciale cu care este dotata o mulineta. Din acest punct de vedere, trebuie sa alegi o mulineta cu rotor de calitate, pentru a avea cele mai bune rezultate si pentru a pescui in siguranta.

Top branduri pentru mulinete de crap

Printre cele mai bune branduri de mulinete de crap se numara:

  • Daiwa – Daiwa ofera o gama de mulinete care sunt cunoscute pentru sistemele de tragere lina, sistemele puternice de angrenaj si capacitatea buna a tamburului.
  • Prologic – Un brand care produce mulinete special concepute pentru pescuitul la crap, cu caracteristici precum reglarea rapida a rezistentei, capacitatea mare a tamburului si sisteme bune de angrenaj.
  • Okuma – Brandul produce mulinete cu accent pe calitate si accesibilitate, ceea ce le face o alegere populara pentru pescarii cu buget redus.
  • Shimano – Cunoscut pentru producerea de unelte de pescuit de inalta calitate, Shimano ofera o gama variata de mulinete pentru crap care sunt durabile, fiabile si performante.

Toate aceste branduri sunt apreciate pentru ca produc mulinete care sunt construite pentru a rezista, ofera performante excelente si au preturi competitive. Alegerea celei mai bune mulinete pentru pescuit la crap va depinde, bineinteles, de nevoile tale si de buget. La MaxLife gasesti sute de modele de mulinete de buna calitate, pentru toate categoriile de buget, de la brandurile mentionate anterior, dar si de la alti producatori. Acceseaza chiar acum magazinul online pentru a consulta oferta variata!

FOTO: istockphoto.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea