Social

#interzicere impartire conturi #impartire conturi #monitorizare activitate utilizatori #Netflix

Netflix limiteaza abonamentele si monitorizeaza activitatea utilizatorilor. Ce se intampla cu cei care impart conturile cu alte persoane

Netflix face schimbari drastice care nu sunt pe placul utilizatorilor platformei de straming. Compania doreste ca abonamentul sa fie disponibil doar in propria locuinta, iar conturile vor fi monitorizate. Astfel, utiliatorii nu vor mai putea imparti contul cu alte persoane. 

Cum va face Netflix acest lucru

Netflix va solicita ca toti utilizatorii sa se conecteze la Wi-Fi dintr-o singura locatie, care va fi setata ca locati principala. Mai mult, va solicita sa se inregistreze date speciale precum adresele de IP sau ID-urile dispozitivelor. Astfel se va verifica daca un dispozitiv este conecta la locatia principala sau nu.

Mai mult, Netflix va face verificari periodice cerand sa se deschida aplicatia sau site-ul din locatia principala, lunar.  Nerespectarea acestor reguli va duce la blocarea automata a contului.

Ce pot face utilizatorii care pleaca in vacanta

Daca utilizatorii pleaca in vacanta si doresc sa vizioneze filme si seriale pot cere acces temporar. Acesta se face prin solicitarea unui cod temporar care va fi oferit pentru o perioada de 7 zile consecutive.  

Cand intra in vigoare noile reguli

Pentru moment, noile reguli urmeaza sa fie aplicate in America de Nord. In functie de cum decurg lucrurile, Netflix va extinde treptat acest procedeu pentru toate tarile in care platforma de streaming este disponibila.

Netflix doreste sa faca acest lucru pentru a-i determina pe utilizatori sa nu isi mai imparta abonamentele. De asemenea, doreste sa-si creasca astfel veniturile.

In America Latina, unui utilizator al platformei i s-a solicitat o taxa de 3 dolari dupa ce s-a conectat din afara locuintei la platforma.  


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea