Social

#alerta de viscol #bremea in weekend # alerta de vreme geroasa #vreme geroasa #anm #viscol #vreme rea

Avertisment ANM! Vreme geroasa in weekend si ALERTA de tip cod galben de viscol! Ce se intampla in Bucuresti

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua atentionari de tip cod galben de vreme rea pentru acest weekend. Sunt vizate fenomene precum ninsori insemnate cantitativ, viscol si intensificari ale vantului. Iata cum va fi vremea in acest weekend in tara, dar si in Capitala.

 

COD GALBEN de ninsori si vant puternic

In intervalul 3 februarie, ora 10:00 – 5 februarie, ora 18:00, este in vigoare o avertizare de tip cod galben de vreme rea ce vizeaza fenomene precum ninsori moderate cantitativ si intensificari ale vantului.

“Aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Local se va depune strat nou de zapada, care va fi mai consistent in zonele montane. Prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi pe alocuri 20…30 l/mp, cu precadere in jumatatea vestica a tarii.

Vantul va prezenta local si temporar intensificari, cu viteze in medie de 50…60 km/h in majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade in care intensificarile de vant se vor asocia cu ninsoare.

De duminica (5 februarie) vremea va intra intr-un proces de racire si va deveni geroasa noaptea, cu precadere in regiunile intracarpatice.”, avertieaza ANM.

COD GALBEN de ninsori si viscol

In intervalul 3 februarie, ora 20:00 – 05 februarie, ora 18:00, zonele montane se afla sub avertizare de tip cod galben de ninsori insemnate cantitativ si viscol.  

“In intervalul mentionat temporar va ninge si vor fi perioade in care vantul va prezenta intensificari cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vantul va depasi 80…90 km/h, astfel incat va fi viscol si vizibilitate scazuta. In vestul Carpatilor Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp si se va depune strat consistent de zapada.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in BUCURESTI

In intervalul 3 februarie, ora 10:00 – 5 februarie, ora 18:00, Capitala se va confrunta cu temperaturi scazute si sunt conditii de precipitatii, in special sub forma de ninsoare, in timpul noptii.

“Temporar cerul va avea innorari si din seara zilei de vineri (3 februarie) trecator vor fi precipitatii slabe, ninsori noaptea, iar pe parcursul zilei de sambata (4 februarie) si sub forma de ploaie. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari duminica, cand vor fi viteze in general de 40...45 km/h. Temperatura maxima va scadea semnificativ, de la 8...9 grade vineri, pana in jurul valorii de 1 grad duminica, iar cea minima va fi de -2...0 grade.”, se arata in prognoza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea