Social

#threads #retea sociala #twitter #mark zuckerberg

Meta, compania condusa de Mark Zuckerberg, lanseaza Threads, o alternativa pentru Twitter, reteaua sociala condusa de Elon Musk

Meta, compania-mama care detine retelele sociale Facebook si Instagram, a anuntat lansarea unei noi retele sociale numite Threads. Aceasta platforma reprezinta o alternativa pentru utilizatorii de Twitter care au fost deranjati de modificarile aduse de Elon Musk pe aceasta retea sociala.

 

Threads va fi disponibila incepand de joi, 6 iulie 2023, insa initial numai utilizatorii de iPhone vor avea acces la aplicatie prin intermediul App Store. Lansarea pe Play Store, magazinul de aplicatii pentru telefoanele cu sistemul de operare Android, nu are inca o data exacta, sugerand ca ar putea fi amanata pentru mai tarziu.

Conform specialistilor, Threads se bazeaza pe protocolul ActivityPub, acelasi protocol descentralizat utilizat si de Mastodon, o solutie software gratuita si open-source pentru retelele sociale. Aceasta ofera utilizatorilor posibilitatea de a se conecta si a interactiona intr-un mediu descentralizat si mai personalizat.

Utilizatorii vor putea accesa Threads utilizand contul lor de Instagram, intr-un efort de integrare si sincronizare intre cele doua retele sociale detinute de Meta.

Aceasta lansare a noii retele sociale reprezinta o lovitura dura pentru Twitter, platforma condusa de Elon Musk. Intr-un context mai amplu, Mark Zuckerberg si Elon Musk au anuntat deja ca vor sa se confrunte intr-o lupta simbolica in cadrul unei custi UFC, adaugand o nota de competitie personala intre cei doi lideri ai retelelor sociale.

Cu intrarea pe piata retelelor sociale a lui Threads, se asteapta o competitie acerba intre cele doua companii in incercarea de a-si atrage si de a-si mentine utilizatorii pe propriile platforme, ducand la inovatii si schimbari semnificative in acest domeniu din ce in ce mai competitiv al tehnologiei sociale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea