Social

# sistem de invatamant romanesc #promovare bacalaureat # sistem de invatamant #licee

Dezamagire in sistemul de invatamant romanesc: Peste 50 de licee fara niciun elev promovat la examenul de Bacalaureat 2023

Intr-o situatie fara precedent, peste 50 de licee din intreaga tara au inregistrat un rezultat dezamagitor la examenul de Bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie, neavand niciun elev care sa promoveze examenul. Aceasta statistica reprezinta o dublare a numarului de unitati de invatamant in aceasta situatie in ultimii patru ani.

 

Conform informatiilor publicate pe edupedu.ro, cele mai multe licee in care niciun elev nu a reusit sa obtina o nota de trecere se afla in judetele Alba, Ialomita, Harghita si Satu Mare. In fiecare dintre aceste judete exista cate trei licee fara niciun promovat la examenul de Bacalaureat.

Situatia nu este insa limitata doar la aceste judete. De asemenea, cate doua licee fara promovari se gasesc in urmatoarele judete: Salaj, Timis, Galati, Olt, Teleorman, Gorj, Caras-Severin, Bacau si Valcea.

Raportat la intregul spectru al judetelor, exista si acele zone in care doar un singur liceu a inregistrat o rata de promovare de 0%. Printre aceste judete se numara Botosani, Bihor, Sibiu, Arad, Prahova, Maramures, Tulcea, Dambovita, Vaslui, Giurgiu, Mures, Bistrita-Nasaud si Neamt, potrivit edupedu.ro.

De exemplu, in judetul Timis, doua licee au inregistrat o rata de promovare de 0% la examenul de Bacalaureat 2023, dupa ce niciunul dintre candidati nu a reusit sa atinga pragul necesar pentru promovare.

Reusita la examenul de Bacalaureat este determinata de procentul elevilor care au obtinut nota minima necesara, adica 5 la fiecare disciplina si media 6 in total. Acest procent este calculat raportat la numarul total de candidati inscrisi, inclusiv cei absenti si cei eliminati din examen.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea