Social

#ploi #furtuni #canicula #disconfort termic accentuat #avertizare canicula

Vremea rea continua. O noua zi cu ploi si grindina, dar si cu avertizare de canicula

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizari de vreme rea pentru mai multe judete din Romania, fiind afectate in special zonele montane. In restul tarii insa, continua canicula si disconfortul termic ridicat.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 4 iulie, ora 12:00 – 4 iulie, ora 23:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de vreme rea. Sunt vizate fenomene precum ploi torentiale, descarcari electrice, vijelii si grindina.

“In zonele montane, local in Transilvania si in nord-vestul Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Aceasta se va manifesta prin averse si cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat grindina. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 40 l/mp.

In urmatoarele zile fenomene specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala pe arii mai extinse.”, avertizeaza ANM.

Avertizare de canicula si disconfort termic ridicat

Pentru intervalul 4, 5, 6 iulie ANM a emis o avertizare de canicula si disconfort termic ridicat.

„In intervalul mentionat disconfortul termic va fi in crestere in regiunile sudice si estice, astfel incat indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80 de unitati. Va fi canicula, marti (4 iulie) pe arii restranse in Lunca Dunarii si in Baragan, iar miercuri si joi (5 si 6 iulie) in cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei si in jumatatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 4 iulie, ora 12:00, 6 iulie, ora 21:00, remea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand si disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturaumezeala (ITU), va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi in general de 33...35 de grade, iar cele minime de 18...20 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in timpul dupaamiezilor, cand vor fi conditii pentru averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.  


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea