Social

# ce sa nu faci de martisor #ce sa nu faci azi #ghinioane #traditii #superstitii #martisor

Martisorul, o sarbatoare plina de traditii. Ce sa NU faci pentru a te feri de ghinion

Ziua de 1 Martie, cunoscuta ca Martisor, este un moment special marcat de traditii si superstitii legate de primavara, noroc si bunastare. Pe langa obiceiurile bine cunoscute, exista si o serie de actiuni de evitat pentru a ne feri de ghinion. Iata ce NU trebuie sa faci de Martisor.

 

1. Nu refuza un martisor

Se crede ca a refuza un martisor oferit cu dragoste aduce ghinion. Accepta-l cu bucurie si apreciaza gestul persoanei care ti-l daruieste.

2. Nu da jos martisorul prematur

Martisorul se poarta timp de 9 zile, pana pe 9 martie, sau pana in momentul in care vezi primul copac inflorit. Daca-l dai jos mai devreme, se spune ca atragi ghinionul.

3. Nu arunca martisorul la gunoi

Dupa ce dai martisorul jos, nu il arunca la gunoi. Acesta trebuie legat de creanga unui copac inflorit. Se spune ca acest gest iti va aduce noroc pentru tot restul anului. 

4. Nu te spala pe cap pe 1 Martie

Superstitia spune ca spalarea capului de Martisor duce la pierderea parului. Alege o alta zi pentru a te spala.

5. Nu da bani cu imprumut

Se crede ca a da bani cu imprumut de Martisor aduce ghinion atat celui care da, cat si celui care primeste. Evita aceasta actiune pentru a te feri de probleme financiare.

6. Evita cearta si gelozia

Ziua de Martisor ar trebui sa fie una de pace si armonie. Evita certurile si sentimentele negative, precum gelozia, pentru a nu atrage ghinionul.

7. Nu face curatenie generala

Superstitia spune ca a face curatenie generala de Martisor alunga norocul din casa. Alege o alta zi pentru a te ocupa de treburile casnice.

8. Nu purta haine negre

Negrul este considerat o culoare a ghinionului. Opteaza pentru haine de culori vii, specifice primaverii, pentru a atrage energie pozitiva.

9. Nu amana sarcinile importante

Ziua de Martisor este un moment bun pentru a incepe noi proiecte si a te apuca de sarcinile importante pe care le-ai amanat. Nu le mai amana si profita de energia pozitiva a primaverii.

10. Nu fi pesimist

Martisorul simbolizeaza speranta si reinnoirea. Alege sa ai o atitudine pozitiva si optimista pentru a atrage norocul si bunastarea in viata ta.

Respectand aceste traditii si superstitii, te vei conecta la energia pozitiva a primaverii si vei putea manifesta dorinta de a avea un an bun si fericit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea