Social

#litoral in paragina #litoral romania #mamaia #constanta #romania #litoral

Mamaia, o statiune in ruina. Imagini ca dupa razboi, inainte de sezonul estival

Au mai ramas doar doua luni pana la deschiderea sezonului estival, iar statiunea Mamaia, care era odinioara una dintre cele mai frumoase de pe litoral, este in paragina. Atractiile turistice care atrageau turistii inainte, arata acum ca dupa razboi.

Toboganul de langa cazinoul din Constanta, care atragea turisti in urma cu cativa ani, a fost lasat in paragina. Localnicii se plang ca nimeni nu mai este interesat de turism, desi potentialul litoralului romanesc este mare.

Si hotelul Rex, care atragea turisti, a devenit o ruina si este imprejmuit de moloz si mizerie, iar fatada este intr-un stadiu avansat de degradare.

Plaje amenajate cu bani multi. Efect dezastruos

Plajele amenajate in Mamaia, pentru a face mai mult loc turistilor, sunt departe de a fi ceea ce trebuie. Marea a retras nisipul inapoi, iar acum s-au format adevarate dune de nisip, unele dintre acestea avand pana la 1-2 metri inaltime.

Nici inotul nu mai este ca inainte, cand in zona plajelor din Mamaia inaintai zeci de metri pana sa-ti ajunga apa deasupra genunchilor. Acum exista, in apa, locuri in care ajungi brusc la apa foarte adanca (lucru provocat tot de marirea plajelor).

Iar asta dupa ce in anul 2021 s-au investit 800 de milioane de euro, din fonduri Europene, pentru modernizarea acestor plaje.

Preturi mari, beneficii zero

Cu toate acestea, preturile pentru o vacanta pe litoral, sunt foarte mari prin comparatie cu ceea ce ti se ofera.

Nu degeaba multi romani aleg sa se orienteze catre Grecia sau Turcia, unde la acelasi preturi (sau chiar mai mici) au conditii foarte bune de cazare, plaje si peisaje superbe si mancare de calitate.

FOTO: romanian-adventures.ro, dottotv.ro, ziuadeconstanta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea