Social

#cfr calatori #canicula #tren #lesin #copii

Mai multi copii au lesinat in tren, in drum spre mare, din cauza caniculei

Canicula de ieri a facut numeroase victime. Printre acestia, si cativa copii care mergeau spre litoral. Copiii se aflau intr-un tren cu ruta Brasov-Bucuresti-Constanta.

 

In grupul respectiv de aflau aproximativ 50 de copii. Dintre acestia, cativa au lesinat din cauza caldurii excesive din tren, deoarece sistemul de climatizare nu functiona.

Trenul a oprit de urgenta in gara din Fetesti, unde mai multe ambulante au asteptat sosirea acestuia, pentru a le oferi copiilor ingrijiri medicale. Copiii au fost preluati apoi de catre parintii acestora, din gara din Constanta.

Potrivit informatiilor frnizate, sistemul de climatizare s-ar fi defectat pe ruta Bucuresti-Constanta.

In urma tragediei, CFR Calatori a transmis, printr-un comunicat, ca totul s-a intamplat din cauza suprasolicitarii instalatiei de climatizare.

"CFR Calatori informeaza cu privire la situatia survenita in trenul IR 1589 care circula pe ruta Brasov (plecare 13.20) – Bucuresti Nord (plecare 16.02) – Constanta (sosire 18:54),  si care are in compunere vagoane cu instalatie de climatizare.

Din cauza temperaturilor ridicate si a gradului mare de utilizare, instalatia de climatizare a intrat in regim de avarie dupa plecarea din Bucuresti. O persoana a anuntat sefa de tren ca se simte rau, motiv pentru care personalul CFR Calatori  a apelat Serviciul 112.

In urma apelului, dupa sosirea trenului in statia Fetesti, o ambulanta a preluat pasagerul, care se afla, in acest moment, la spitalul din Fetesti, sub supraveghere medicala.

Mentionam ca aceasta garnitura de tren a fost insotita de un electrician de vagoane.

Conducerea CFR Calatori, prin intermediul conducerii SRTFC Constanta, tine legatura, in permanenta, cu personalul medical de la spitalul din Fetesti. Din declaratiile personalului de tren, se pare ca pasagerul care a solicitat ambulanta avea antecedente medicale.

CFR Calatori face eforturi sustinute pentru mentinerea in circulatie a tuturor unitatilor de material rulant dotate constructiv cu instalatii de climatizare. Intregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – functional inainte de plecarea in cursa, pentru evitarea defectarilor pe parcurs.

In plus, la bordul trenurilor se afla personal tehnic de interventie.

Cu toate acestea, in zilele cu temperaturi caniculare exista situatii in care instalatiile de climatizare din dotarea vagoanelor de calatori sunt suprasolicitate si intra in regim “avarie racire”, mai ales in conditiile unui grad de ocupare apropiat de 100% din numarul de locuri. In astfel de cazuri, instalatiile functioneaza in regim de ventilatie.

In contextul avertizarilor emise de Administratia Nationala de Meteorologie privind temperaturile ridicate si disconfortul termic accentuat pentru aceasta perioada de vara, conducerea CFR Calatori a limitat vanzarile la maximum 90% din totalul numarului de locuri.

In plus, s-au facut recomandari pasagerilor astfel incat calatoria cu trenul, in conditii de canicula, sa decurga fara incidente, in special pentru persoanele cu sensibilitate crescuta la caldura/ care nu suporta temperaturile ridicate din cauza unor afectiuni medicale:

  • sa se hidrateze permanent si sa aiba cel putin o sticla cu apa in bagaj;
  • sa aiba medicatia necesara in caz de nevoie;
  • sa alerteze imediat personalul de tren daca se simt rau in timpul calatoriei sau daca observa o persoana care are nevoie de ajutor.

Rugam pasagerii ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre posibilele intarzieri ale trenurilor", se arata in comunicatul transmis de CFR Calatori.

FOTO: aktual24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea