Social

#minivacanta #luna august #angajati #august #zile libere

Luna august vine cu o noua minivacanta. De cate zile libere au parte angajatii

Luna august aduce pentru romani noi zile libere. Astfel, angajatii se vor bucura in august de o minivacanta de 4 zile, perfecta pentru o escapada la munte sau la mare.

 

Minivacanta are loc chiar la mijlocul lunii, datorita sarbatorii crestin-ortodoxe Adormirea Maicii Domnului (Sfanta Maria) 2023, care are loc pe 15 august, intr-o zi de marti.

Avand in vedere ca luni este zi lucratoare, guvernul a decis sa se faca punte cu ziua de marti si a fost declarata zi libera si ziua de luni, 14 august. Acest lucru se aplica insa doar pentru angajatii de la stat. Cei care lucreaza la privat si doresc sa se bucure de o minivacanta trebuie sa isi ia liber pe 14 august.

Insa, potrivit Codului Muncii, indiferent daca lucreaza la stat sau la privat, romanii primesc liber, in ziua de 15 august, pentru a sarbatori Adormirea Maicii Domnului.

Exista insa si persoane care nu pot beneficia de o zi libera pe 15 august. Este vorba despre persoanele din sistemul sanitar, jurnalisti si alti angajati din industriile esentiale.

Aceste persoane, potrivit Codului Muncii, trebuie sa primeasca zile libere compensatorii in urmatoarele 30 de zile, iar in cazul in care nu pot primi liber, trebuie sa primeasca un spor de cel putin 100% din salariul de baza.

Cate zile libere mai avem in 2023

Dupa data de 15 august, urmatoarele zile libere pica la finalul lunii noiembrie si in luna decembrie. In total, acestia vor mai avea parte de 4 zile libere. Iata care sunt acestea:

  • 30 noiembrie / joi - Sfantul Andrei;
  • 1 decembrie / vineri - Ziua Nationala a Romaniei;
  • 25 si 26 decembrie / luni si marti - Craciunul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea