Social

#ce sa nu faci in timpul postului #incepe postul sfintei marii #Postul Sfintei Marii #traditii si obiceiuri

Incepe Postul Sfintei Marii. Ce trebuie sa faci si ce trebuie sa NU faci in timpul postului

Pe 1 august 2023 incepe Postul Sfintei Marii sau Postul Adormirii Maicii Domnului. Este unul dintre cele mai importante posturi pe care credinciosii le tin peste an.

Postul Sfintei Marii incepe pe 1 august si dureaza timp de doua saptamani, pana la 15 august cand este sarbatoarita Sfanta Maria.

Postul are rolul de a pregati credinciosii de cele doua praznice care au loc in luna august: Schimbarea la Fata (pe 6 august) si Adormirea Maicii Domnului Sau Sfanta Maria Mare (pe 15 august).

Ce trebuie sa stie cei care postesc

Postul Sfintei Marii nu se rezuma doar la eliminarea anumitor alimente ci, mai degraba, la orpirea din savarsirea de pacate si de toate lucrurile care ne despart de Dumnezeu.

In aceasta perioada credinciosii nu trebuie sa fie mahniti de faptul ca nu pot consuma anumite alimente, deoarece prin abtinerea de la acestea, oamenii se vor bucura de darurile oferite de Dumnezeu.

Ce trebuie sa faci si ce NU trebuie sa faci in Postul Sfintei Marii

Postul Sfintei Marii este resarat cu traditii si obiceiuri de care trebuie sa tii cont.

De exemplu, in zilele de luni, miercuri si vineri, se recomanda ajunarea pana la ora 15:00, dupa care se poate consuma doar mancare uscata.

In zilele de marti si joi credinciosii nu trebuie sa consume ulei (untdelemn), ci doar legume fierte.

Pe de alta parte, in zilele de sambata si duminica, zile care pica in timpul postului, biserica ofera dezlegre la untdelemn si vin.

In data de 6 august, cand este sarbatorita Schimbarea la Fata, este dezlegare la peste.

In Postul Sfintei Marii nu se bea alcool si nu se fumeaza. De asemenea, este interzisa impreunarea dintre femeie si barbat.

Rolul acestui post este de a gasi o armonie perfecta intre trup si suflet. 

CITESTE SI: Rugaciunea pe care trebuie sa o rostesti in timpul Postul Sfintei Marii

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea