Social

#avertizare de ploi # alerta meteo #instabilitate atmosferica #vijelii #grindina

O zi calda, alta rece! Avertizare de ploi si instabilitate atmosferica in mai multe judete ale tarii

Dupa un weekend calduros, saptamana a debutat cu temperaturi reci si ploi. Este avertizare de tip cod galben de vreme instabila in numeroase judete ale tarii, potrivit prognozei emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

Cod galben de instabilitate atmosferica

In perioada 31 iulie, ora 10:00 – 31 iulie, ora 21:00, este cod galben de instabilitate atmosferica in numeroase judete ale tarii. Sunt vizate ploi insemnate cantitativ, descarcari electrice, grindina si vijelii.

“Va fi instabilitate atmosferica local in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova si in zona montana, ce se va manifesta prin perioade cu averse torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si pe alocuri de peste 30...40 l/mp.

Nota: Astfel de fenomene vor fi si in celelalte regiuni, dar pe arii mai restranse. Vantul va avea intensificari in extremitatea de sud-vest a tarii.”, avertizeaza ANM.

In perioada 31 iulie, ora 21:00 – 1 august, ora 03:00, este cod galben de instabilitate atmosferica in zona litoralului.

„Va fi instabilitate atmosferica in Dobrogea ce se va manifesta prin perioade cu averse torentiale, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si pe alocuri de peste 30...40 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 31 iulie, ora 10:00 – 1 august, ora 03:00, vremea se va raci fata de intervalul precedent. Cerul va avea innorari, mai ales pe parcursul zilei, cand vor fi perioade cu averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 26 de grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea