Social

#accident rutier #limita de viteza #dn1

Limitele de viteza ar putea fi reduse de numarul de accidente

Numarul urias de accidente grave, care se soldeaza anual cu 3.000 de morti in Romania, ar putea duce la reducerea limitelor de viteza si in localitati si in afara acestora.

Politia Rutiera va trimite o cerere Ministerului Transporturilor in care pledeaza pentru reducerea vitezei legale de la 70 la 50 la kilometri pe ora in localitati. In afara localitatilor, politistii ar vrea ca limita de viteza sa scada de la 100 la 90 kilometri pe ora.

Cresterea numarului de accidente grave produse pe DN1 i-a facut pe politisti sa inainteze o noua cerere pentru cresterea sigurantei traficului. Pana acum, Politia Rutiera a mai cerut Parlamentului pedepse mai aspre si incriminarea starii de ebrietate, la o alcoolemie de 0,01, dupa indicatiile ONU.

"Aceste propuneri ne-au fost respinse insa de fiecare data de parlament. Oricum, pe soferii romani nu-i mai intereseaza acest subiect, nu le mai pasa nici macar de viata lor si iau fiecare tragedie in sine ca pe o fatalitate ", sustine seful Politiei Rutiere, comisarul-sef Lucia Dinita, citat de Evenimentul Zilei.

Stresul soferilor romani este mai mare ca cel al occidentalilor din cauza infrastucturii drumurilor din tara si acesta este unul dintre motivele care duce la viteza excesiva si la cresterea numarului de accidente, crede sociologul Alfred Bulai.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea