Social

#lege #ecaterina andronescu #bacalaureat

Bacalaureat cu trei materii in 2010

Bacalaureatul din Codul Andro-Miclea va avea probe la trei discipline si teste suplimentare organizate de licee in vederea admiterii. Aceste masuri s-ar putea aplica chiar din acest an, dupa cum isi doreste ministrul Andronescu.

Noul bacalaureat va avea, potrivit Gandul, doua perioade de examinare: una in timpul celui de-al doilea semestru al clasei a XII-a, ce va viza testarea competentelor lingvistice, a competentelor de comunicare si a abilitatilor de folosire a calculatorului (examinari a caror finalitate nu vor fi notele, ci anumite calificative ce vor corespunde evaluarilor internationale) si alta la finalul anului scolar.

In cadrul celei de-a doua perioade, absolventii de liceu vor trece prin trei probe scrise
: cea obligatorie (la limba si literatura romana), cea conforma profilului (la matematica pentru liceele tehnologice si cele de profil real, respectiv istorie pentru profilul uman) si proba la alegere (in care elevii vor opta intre fizica, chimie, biologie si informatica, in cazul liceelor tehnologice si a celor de profil real, respectiv intre filosofie, logica, psihologie, geografie si economie, in cazul liceelor de profil uman).

Aceste masuri, care au fost prinse intr-o ordonanta inca din perioada in care se negocia pe baza noului Cod al educatiei, vor intra in vigoare inca din acest an. Acest lucru se va intampla dupa ce si parintii si profesorii si-au dat acordul pentru acest tip de examen.


Reprezentantii cadrelor didactice si ai parintilor vor discuta astazi cu cei ai ministerului pe tema schimbarii modificarii admiterii la liceu. “Se doreste ca la admitere sa se ia in calcul, in pondere de 50%, mediile de pe parcursul gimnaziului si 50% rezultatele tezei cu subiect unic la clasa a VII-a si rezultatul unor testari de gen PISA, ce ar urma sa fie sustinute in cadrul celui de-al doilea semestru de catre toti elevii de clasa a VIII-a”, a precizat, pentru Gandul, vicepresedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Simion Hancescu. In plus, elevii vor putea fi testati suplimentar si de catre liceele la care isi doresc sa invete, aceasta masura urmand sa ii trieze pe tineri, dupa finalizarea admiterii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea