Social

#mircea miclea #ecaterina andronescu #codul educatiei

Codul Educatiei, combinatie de Miclea si Andronescu

Cele mai multe propuneri ale lui Mircea Miclea pentru reforma invatamantului au fost acceptate de Ministrul Educatiei, dar Andronescu nu a renuntat la liceul de patru ani si la modelul de bacalaureat in doua etape.

Dupa avertismentele premierului Emil Boc cu privire la "remanierea" Ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu a cedat si a acceptat cele mai multe solutii propuse de Mircea Miclea, presedintele comisiei pentru Educatie de la Cotroceni.

Codul lui Andronescu prevedea invatamant obligatoriu de 13 ani, dar ministrul a acceptat scurtarea lui la 11 clase ( grupa pregatitoare si clasele I-X). In consecinta, tinerii vor putea intra in piata muncii la varsta de 16 ani.

Alte concesii acceptate de ministru au fost numirea prin concurs a directorilor de scoli si interdictia sefilor institutiilor de invatamant de a ocupa functii politice.

Elevii vor da doua teste (la finalul clasei a II-a si a IV-a) la nivel scolar, iar cele de la sfarsitul claselor a VI-a si a VIII-a vor fi organizate la nivel national.

Liceul ramane insa de patru ani si nu de trei ani, cum suna propunerea lui Miclea. Ecaterina Andronescu a insistat si asupra modelului de bacalaureat in doua etape care se regaseste in noua formula a legii.

In invatamantul superior, raspunderea a fost transferata la nivelul universitatilor, fiind astfel evitate digergentele de opinie intre cele doua seturi de propuneri legislative.

 

Citeste si

Bacalaureat cu trei materii in 2010?

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea