Social

#limba romana #universitate #oxford #Universitatea Oxford #predare limba romana

Limba romana, predata in premiera la Universitatea Oxford

Limba romana va fi predata in premiera la Universitatea Oxford. La cursurile care vor fi sustinute de dr. Oana Uta-Barbulescu de la Universitatea din Bucuresti s-au inscris deja peste 20 de studenti.

Cursul de limba romana de la Universitatea Oxford este organizat de primul lectorat finantat de statul roman in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Cursul a fost deschis luni, 29 octombrie, si functioneaza in cadrul Facultatii de Lingvistica, Filologie si Fonetica.

Lectoratul de limba romana functioneaza in baza unui Protocol de Cooperare semnat intre Institutul Limbii Romane de la Bucuresti si Universitatea Oxford. Primul lector de limba romana, selectat prin concurs, este Oana Uta-Barbulescu, specialist in lingvistica in cadrul Universitatii Bucuresti.

La evenimentul de deschidere al Lectoratului de limba romana, prof. dr. Stephen Parkinson, seful Catedrei de Lingvistica, Filologie si Fonetica, a subliniat faptul ca acest lectorat este "una dintre bijuteriile departamentului si intregeste panorama lingvistica a universitatii".

Studentii interesati de limba romana au acum posibilitatea de a da si examene. In prezent, la Universitatea Oxford, sunt inscrisi 82 de studenti romani.

Autor: Mihaela Rotaru

Sursa foto: [[//deltackett.com]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea