Social

La Comedie-Francaise il aduce pe Moliere la Bucuresti

Comedia Franceza (La Comedie-Francaise) organizeaza, in a doua parte a acestui an, un amplu turneu in zece tari din Europa de Est nou intrate in Uniunea Europeana, printre care si Romania, cu doua piese, “Les Precieuses ridicules” de Moliere si “La Festa” de class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/spiro" title="spiro">spiro " title="spiro">Spiro Scimone.

In cadrul stagiunii culturale europene, decisa de guvernul francez cu ocazia preluarii, de catre Franta, a Presedintiei UE (in al doilea semestru al lui 2008), Comedia Franceza organizeaza un turneu in Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Slovenia si Romania, au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai institutiei culturale franceze. Programul acestui turneu va fi constituit din doua piese, prezentate in cadrul aceluiasi spectacol: “Les Precieuses ridicules/ Pretioasele ridicole” de Moliere, pusa in scena de englezul Dan Jemmett, si “La Festa” de Spiro Scimone, pusa in scena de bulgarul Galin Stoev.

Cele doua productii se joaca in aceasta stagiune la Theatre du Vieux-Colombier. Turneul Comediei Franceze va fi marele eveniment desfasurat in afara granitelor Frantei in timpul stagiunii culturale europene. Aceasta productie a Comedie-Francaise nu este un simplu spectacol, ci o creatie propusa de artisti originari din mai multe state europene.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea