Social

Medicii specialisti, pe cale de disparitie

» Endocrinologii contractati de CJAS fac programari pentru luna august.

» Deficitul de personal se resimte si la sectiile de psihiatrie adulti, unde vor fi scoase la concurs alte posturi.

Judetul constanta se confrunta cu o criza acuta de medici specialisti. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta a fost asaltata de reclamatii venite din partea cetatenilor cu afectiuni endocrinologice, care se plang de timpul prea mare de asteptare pentru o consultatie. "Un pacient a depus o plangere lasediul nostru prin care a declarat ca a fost chemat pentru consultatie tocmai in luna august.

Programarile se intind pe o durata foarte mare pentru ca noi avem contract doar cu doi astfel de specialisti. Nu putem obliga pe nimeni sa semneze contract cu noi. In intreg judetul exista aproximativ patru endocrinologi. Exista varianta spitalizarii de zi, in cadrul careia oamenii sunt consultati si tratati de catre cei doi medici care lucreaza pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta", a declarat directorul general al CJAS Constanta, dr. Liviu Mocanu.

In data de 11 aprilie va avea loc la sediul Casei de Asigurari o intalnire, la care vor lua parte comisiile paritare, in cadrul careia se va stabili numarul de furnizori de servicii medicale care vor fi contractati pentru anul 2008. Liviu Mocanu a adaugat ca va propune contractarea a patru endocrinologi, care sa acopere deficitul de specialisti.

De asemenea, vor mai fi scoase la concurs posturi pentru specialisti la sectia de psihiatrie adulti din cadrul spitalului din Medgidia si pentru reumatologie, la Cernavoda. "Speram se se prezinte candidati la aceste functii. Multi medici prefera sa lucreze in cabinete particulare", a adaugat Liviu Mocanu. Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Constanta va incerca sa incheie contract cu mai multi medici de familie . "Vom vedea daca vor veni si altii.

Situatia este mai complicata avand in vedere ca fiecare medic de familie trebuie sa aiba in evidenta cel putin 1000 de pacienti. Daca in sase luni nu vor reusi sa atinga acest target, contractul va fi reziliat", a conchis directorul CJAS. Pentru farmacii nu va exista nici o schimbare pentru ca numarul lor este suficient. In prezent exista 176 de unitati farmaceutice contractate de CJAS, din care peste 120 sunt in orasul Constanta.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea