Social

# refresh # inceput de an

Inceput de an in forta: 4 aspecte carora sa le dai refresh

La inceput de an, cand obiectivele, planurile si ideile noi apar cu entuziasm de te miri unde, este momentul perfect pentru schimbarile de care te-ai tot ferit pe parcursul anului. Indiferent ca e vorba despre planul personal, profesional sau de ambele, exact ceea ce simti ar trebui sa pui si in practica.

Asta inseamna si sa iti depasesti unele frici, in timp ce faci cele mai bune alegeri, intr-un an ce se anunta de pe acum cu schimbari majore. Iata in ce directii ai putea orienta schimbarile din viata ta, pentru ca fiecare zi sa te gaseasca in cea mai buna forma posibila.

Casa si decoratiuni

Locuinta si imprejurimile care ne apartin sunt, de cele mai multe ori, neglijate, atunci cand zilele aglomerate ne suprasolicita. Ordinea mentinuta constant si o nota de prospetime s-ar putea sa conteze mai mult decat te-ai fi asteptat. Nu ezita sa redecorezi sau sa dai o nuanta proaspata casei tale, chiar si prin mici accesorii sau detalii.

Poti oferi o notă personala spatiului, cu tablouri canvas personalizate, sau poti muta canapeaua pe peretele opus, pentru un efect nou. Nu este obligatoriu sa faci schimbari majore, dar e posibil ca o planta de apartament sau draperiile in culori puternice (nu deranjante) ar putea sa fie pata de culoare de care aveai nevoie.

Daca tot au trecut sarbatorile, inseamna si ca se incheie capitolul decoratiunilor de Craciun. Despodobeste si depoziteaza totul in conditii ideale, pentru a mai putea folosi aranjamentele si anul viitor. Spatiul ramas liber poate sau nu sa fie ocupat de un alt obiect decorativ, dupa preferinte si in functie de inspiratie.

Energia din jurul tau

Felul in care te raportezi la situatiile pe care le intalnesti in fiecare zi este cel care iti contureaza starea de bine. Daca te lasi usor influentata de un mediu in care predomina energia negativa, cel mai probabil vei ajunge sa aduni si tu astfel de energii. Tocmai din acest motiv, este important sa stii cum sa te delimitezi de astfel de situatii, fara sa te simti ciudat ca nu participi la o stare colectiva de nemultumire, enervare sau disconfort.

Daca ai anumite obiceiuri care te ajuta sa te mentii in starea care iti face bine, practica-le constant (meditatie, afirmatii), formeaza-ti un obicei din a te tine de ele si alege ca fiecare actiune sa reprezinte real convingerile si valorile tale.

Planurile personale

In fiecare an, chiar la inceput, reusim sa punem pe hartie idei, dorinte si planuri cu termen de indeplinire cat mai rapid. Motivatia este la cote inalte, asa ca este cel mai bun moment sa readuci in prezent tot ce ti-ai dorit (dar nu ai putut realiza) si sa treci la treaba.

Actiunile propriu-zise, chiar daca te scot din comoditatea rutinei, sunt cu atat mai importante cu cat pornesc un intreg proces de planificare si orientare catre solutii.

Atunci cand simti ca unele lucruri s-ar putea schimba la job, in orarul familiei sau chiar in ce priveste nuanta parului, spune exact ce iti doresti fara a ezita, pentru a evita orice fel de presupuneri. Planurile tale personale trebuie sa se armonizeze cu viata profesionala si sunt mai usor de realizat, daca sunt expuse cu multa claritate.

Dezvoltare completa

2024 pare sa aduca atat de multe schimbari, incat, daca nu esti mereu in pas cu tot ce este nou, risti sa ramai in urma. Tocmai de aceea, fiecare palier este important, de la a afla stirile si pana la a avea idee cum sa abordam noi schimbari legislative. Nu uita de doza de cultura atat de necesara pentru a putea forma conexiuni sanatoase.

Dezvoltarea este un procedeu continuu si are un ritm diferit pentru fiecare. Inclusiv a lucra cu propria persoana pentru a descoperi traume, convingeri restrictive sau tipare nepotrivite tot dezvoltare se numeste (dezvoltare vitala pentru autocunoastere).

Lectura si cultura generala merg mana-n mana, dar contribuie la o reala dezvoltare si inteligenta emotionala sau la abilitati de comunicare. Acestea se pot antrena, deci e bine sa lucrezi cu tine in cat mai multe directii, deoarece rezultatele nu vor intarzia sa apara. 

In concluzie, orice inceput vine cu o energie proaspata si cu o doza mai mare de motivatie. Cum suntem la inceput de an, alege sa tii cont de sfaturile de mai sus si ofera-ti ocazia de a da refresh in absolut toate directiile in care simti ca este necesar. Cu cat investesti mai mult in tine, cu atat intentiile tale se vor transforma in rezultate.

Foto: Pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea