Social

# ploi primavara #prognoza meteo doua saptamani #prognoza meteo #ploi

Incep ploile de primavara! Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani. Potrivit meteorologilor, vremea va fi mai calduroasa decat normalul perioadei. Cu toate acestea, in perioada 6-8 martie, sunt asteptate precipitatii in toata tara. Iata cum va fi vremea, potrivit meteorologior ANM, in perioada 4 – 17 martie 2024.

 

BANAT

In primele doua zile din interval vremea va fi deosebit de calda, cu medii ale valorilor diurne in jurul a 17 grade si ale celor nocturne de 5...6 grade. Ulterior, valorile termice vor fi in scadere pana in jurul datei de 8 martie, cand se vor inregistra medii ale maximelor de 11 grade si ale minimelor de 1...2 grade. In restul intervalului vor mai fi variatii termice, dar in general tendinta va fi de crestere a valorilor de temperatura si se vor inregistra medii diurne de 13...16 grade si nocturne de 3...5 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in zilele de 6, 7 si 8 martie si dupa data de 11 martie.

CRISANA

La inceputul intervalului vremea va fi deosebit de calda, cu medii ale valorilor diurne de 18 grade si ale celor nocturne in jurul a 4 grade. In perioada 5-8 martie, valorile termice vor fi in scadere si se vor inregistra medii ale maximelor de 10...11 grade si ale minimelor in jurul a 1 grad. In restul intervalului vor mai fi alternante termice, dar in general tendinta va fi de crestere a valorilor de temperatura si se vor inregistra medii diurne de 12...15 grade si nocturne de 3...5 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in zilele de 6, 7 si 8 martie si dupa data de 11 martie.

TRANSILVANIA

In primele doua zile din interval vremea va fi cu mult mai calda decat normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 15...16 grade si ale celor nocturne in jurul a 2 grade. Ulterior, valorile termice vor fi in scadere si vor ajunge la medii ale maximelor de 9...10 grade si ale minimelor in jurul a -3 grade. In restul intervalului vor mai fi variatii termice, dar in general tendinta va fi de crestere a valorilor de temperatura si se vor inregistra medii diurne de 10...14 grade si nocturne de 0...2 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in zilele de 6 si 7 martie si incepand cu data de 11 martie, pana spre sfarsitul intervalului.

MARAMURES

In primele doua zile din interval vremea va fi deosebit de calda, cu medii ale valorilor diurne de 16...17 grade si ale celor nocturne in jurul a 3 grade. Ulterior, valorile termice vor fi in scadere si se vor inregistra medii ale maximelor de 11 grade si ale minimelor in jurul a -1 grad. In restul intervalului vor mai fi alternante termice, dar in general tendinta va fi de crestere a valorilor de temperatura si se vor inregistra medii diurne de 11...13 grade si nocturne de 1...3 grade. Vor fi conditii pentru precipitatii in prima saptamana, dar probabilitatea va fi in crestere in a doua jumatate din interval.

MOLDOVA

Pana in data de 7 martie valorile termice vor fi in scadere de la medii ale maximelor de 12 grade pana spre 6 grade, iar ale minimelor de la 2...3 grade pana la -4 grade. Ulterior, pana la inceputul celei de-a doua saptamani, vremea se va incalzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 12...13 grade si ale celor nocturne la 2...3 grade. In restul intervalului vor mai fi alternante termice usoare, dar in medie, maximele vor fi de 10...13 grade, iar minimele de 1...3 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in a doua saptamana din interval.

DOBROGEA

Pana la mijlocul primei saptamani valorile termice vor fi in scadere de la medii ale maximelor de 11 grade pana spre 5...6 grade, iar ale minimelor de la 2...4 grade pana la -2 grade. Pana in data de 12 martie vremea se va incalzi, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 14 grade si ale celor nocturne la 5...6 grade. In restul intervalului, vor mai fi variatii termice usoare, dar in medie, maximele vor fi de 10...13 grade, iar minimele in jurul a 4 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere in a doua saptamana din interval.

MUNTENIA

Pana spre finalul primei saptamani valorile termice vor fi in scadere de la medii ale maximelor de 15 grade pana spre 8 grade, iar ale minimelor de la 3...4 grade pana la -3 grade. Ulterior, pana la inceputul celei de-a doua saptamani, temperatura aerului va fi in crestere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 16 grade si ale celor nocturne spre 4 grade. In restul intervalului, vor mai fi alternante termice usoare, dar in medie, maximele vor fi de 13...16 grade, iar minimele de 2...3 grade. Vor fi conditii pentru precipitatii in prima saptamana, mai ales in zilele de 6 si 7 martie, dar probabilitatea va fi in crestere in a doua jumatate a intervalului.

OLTENIA

Pana in jurul datei de 7 martie, valorile termice vor fi in scadere de la medii ale maximelor de 15 grade, pana spre 8 grade, iar ale minimelor de la 3...5 grade, pana la -1...0 grade. Ulterior, pana la inceputul celei de-a doua saptamani, temperatura aerului va fi in crestere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge din nou la 15 grade si ale celor nocturne spre 4 grade. In restul intervalului vor mai fi alternante termice usoare, dar in medie, maximele vor fi de 12...14 grade, iar minimele in jurul a 3 grade. Vor fi conditii pentru precipitatii in prima saptamana, mai ales in zilele de 6 si 7 martie, dar probabilitatea va fi in crestere in a doua jumatate a intervalului.

LA MUNTE

In primele doua zile din interval, vremea va fi cu mult mai calda decat normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 5...6 grade si ale celor nocturne in jurul a -1 grad. Ulterior, valorile termice vor fi in scadere si vor ajunge la medii ale maximelor de 0 grade si ale minimelor in jurul a -6 grade. In restul intervalului vor mai fi variatii termice, dar in general tendinta va fi de crestere a valorilor de temperatura si se vor inregistra medii diurne de 2...4 grade si nocturne de -4...-1 grad. Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in zilele de 6 si 7 martie si incepand cu data de 11 martie, pana spre sfarsitul intervalului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea