Social

#cutremur major #gheorghe marmureanu #cutremur #romania

Gheorghe Marmureanu analizeaza cand ar putea avea loc urmatorul cutremur major in Romania: "Sunt lucruri curioase in Vrancea"

Cunoscutul seismolog roman, Gheorghe Marmureanu, a realizat o scurta analiza a zonei seismice Vrancea, si a explicat cand ar putea avea loc urmatorul cutremur major din Romania. 

 

Astazi, 4 martie, se implinesc 47 de ani de la cutremurul major din 1977, care s-a soldat cu peste 1.500 de decese.

Cutremurul din 1977 a fost unul dintre cele mai puternice cutremure produse pe teritoriul Romaniei, care s-a produs pe 4 martie, la ora 21:22:22, avand efecte devastatoare asupra Romaniei. Seismul a avut o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter si o durata de circa 56 de secunde. 1.570 de persoane si-au pierdut viata, din care 1.391 numai in Bucuresti, potrivit wikipedia.com.

Meteorologul Gheorghe Marmureanu a declarat ca urmatorul cutremur major urmeaza sa vina mai repede decat ne asteptam.  

“Sunt lucruri curioase cu Vrancea. Exista niste cutremure puternice, a fost in 1800 cel mai puternic, foarte adanc, de la Moscova pana la Cairo. Energia a fost consumata, aceste cutremure au loc la adancimi diferite, coordonate pe plan orizonat, chiar eu am publicat o lucrare, un fel de istorie a cutremurelor din 1701 pana acum. Parerea mea este ca nu poate fi vorba de un cutremur catastrofal pana in 2040", a spus Gheorghe Marmureanu la o televiziune de stiri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea