Social

# pompieri romani # stingere incendii #incendii #atena #grecia

Incendiile fac ravagii in Grecia. Pompierii romani, trimisi in ajutor! Mii de case de langa Atena risca sa fie mistuite de flacari

Incendiile fac prapad in Grecia, chiar langa Atena. Depasite de situatie, autoritatile elene au cerut ajutor international pentru a lupta cu flacarile care ameninta mii de case.

 

Interventia pompierilor este una dificila deoarece vantul sufla cu putere, iar vegetatia uscata din zona se aprinde imediat, ceea ce face ca focul sa se propage cu repeziciune. Flacarile au mistuit mii de hectare de vegetatie uscata si au ajuns pana la cativa metri inaltime.

Dupa ce situatia s-a agravat, pompierii greci au cerut ajutor international. Romania a trimis o echipa de 32 de salvatori cu 4 autospeciale si o cisterna, care intervin in zona Kouvaras, la Sud de Atena.  

In aceste momente, modulul national specializat de stins incendii de padure actioneaza pentru lichidarea unui incendiu, in zona Kouvaras, situata la Sud de Atena.

Peste 30 de pompieri romani, 4 masini de stingere si 1 cisterna de mare capacitate intervin pentru localizarea si lichidarea incendiului care afecteaza o suprafata considerabila de vegetatie uscata.

Un rol foarte important pe timpul misiunii este reprezentat de cisterna de mare capacitate, utilizata pentru alimentarea cu apa a dispozitivelor de stingere. Autospeciala poate transporta 30.000 litri apa si este utila in zonele unde nu exista surse suplimentare de alimentare (hidranti, rauri, lacuri sau alte surse de apa).

Pompierii romani actioneaza in sprijinul colegilor eleni, care au dislocat un numar mare de resurse (mai multe masini de stingere, precum si mijloace aeriene).

Interventia modulului are loc la solicitarea ofiterului elen, delegat in asistarea si buna desfasurarea a intregii misiuni derulate de salvatorii romani.”, se arata pe pagina de Facebook a IGSU.

Salvatorii incearca,  in momentul de fata, sa opreasca linia focului inainte ca incendiile sa ajunga la casele oamenilor. Totul pare insa o misiune imposibila din cauza vantului care sufla cu putere. 

In momentul de fata au fost evacuate sute de casa si o manastire din cauza pericolului. Numeroase drumuri spre Atena au fost inchise din cauza fumului gros.

Meteorologii au anuntat o noua saptamana de canicula in Grecia, unde temperaturile pot ajunge la 49 de grade Celsius, la umbra. 

FOTO: gds.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea