Social

#atentionare canicula #cod portocaliu vijelii # avertizari meteo #vijelii #canicula

Vremea la extreme! Cod portocaliu de vijelii si canicula! Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de tip cod galben si portocaliu de vreme rea, dar si de canicula, pentru urmatorul interval. Afla care sunt zonele afectate, dar si ce temperaturi ne asteapta in Bucuresti.

 

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 19 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 10:00, este in vigoare o atentionare de tip cod galben de instabilitate atmosferica.

„In intervalul mentionat, la inceput in Banat, iar spre seara si noaptea si in Oltenia, vestul Munteniei, Maramures si local in Transilvania si la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferica, ce se va manifesta prin intensificari ale vantului (rafale in general de 55...70 km/h), vijelii, grindina, frecvente descarcari electrice si averse torentiale (in intervale foarte scurte de timp cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat peste 30...40 l/mp).”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferica

In intervalul 19 iulie, ora 18:00 – 20 iulie, ora 10:00 va intra in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de vreme rea care va afecta vestul si sud-vestul tarii. 

„In intervalul mentionat in Banat si vestul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Aceasta se va manifesta prin intensificari ale vantului (rafale de 70...90 km/h si izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, grindina de medii si posibil mari dimensiuni, frecvente descarcari electrice si averse torentiale (in intervale scurte de timp, de 1 pana la 3 ore, cantitatile de apa vor fi de 30...40 l/mp si izolat peste 50...60 l/mp).” Avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula

ANM a emis o atentionare de tip cod galben de canicula si disconfort termic ridicat ce va afecta numeroase judete din Romania, in data de 19 iulie.

„Valul de caldura se va mentine in Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum si in sudul Crisanei si al Moldovei. Va fi canicula, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade, iar cele minime intre 18 si 23 de grade.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

Tot pntru 19 iulie este in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat pentru judetele Dolj, Olt si Teleorman.

„In judetele Dolj, Olt si Teleorman se vor inregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile minime se vor situa in general peste 20...22 de grade.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula

Cannicula continua si joi, 20 iulie, cand este atentionare de tip cod galben de  val de caldura, canicula, disconfort termic ridicat, pentru sudul si estul tarii.

“Valul de caldura se va mentine in Muntenia, Dobrogea, jumatatea sudica a Moldovei si Olteniei. Va fi canicula, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade, iar cele minime intre 18 si 23 de grade.

Valul de caldura si disconfortul termic vor persista, indeosebi in regiunile sudice si in urmatoarele zile.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In perioada 19 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 10:00, valul de caldura se va mentine. Va fi canicula si disconfort termic accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar cele minime de 20...22 de grade. In noaptea de miercuri spre joi si pe parcursul zilei de joi vor fi perioade cu innorari accentuate, intensificari de scurta durata ale vantului, descarcari electrice si averse, iar probabilitatea pentru vijelie si grindina va fi ridicata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea