Social

#cutremur Gorj #cutremur puternic #magnitudine cutremur # cutremur azi #cutremur

Inca un cutremur puternic in Gorj. Peste 800 de replici pana in acest moment

Activitatea seismica din Gorj continua. Cutremurele se tin lant in aceasta zona, ajungand la peste 800 de replici pana in acest moment. In aceasta dimineata, in zona s-a produs un nou seism puternic, care a zguduit zona si asa afectata de cutremurele anterioare.

 

Cutremurul a avut loc la ora 08:25:59 in Oltenia, Gorj si a avut o intensitate de 4,0 grade pe scara Richter. Seismul s-a inregistrat la o adancime de 13 kilometri. 

Cutremurul s-a produs in apropierea urmatoarelor orase: 109km SV de Sibiu, 109km NV de Craiova, 145km V de Pitesti, 159km SE de Timisoara, 178km SE de Arad, 182km S de Cluj-Napoca, 205km V de Brasov, 210km E de Belgrade, 214km E de Zemun, 224km NE de Nis, potrivit infp.ro.

Desi Gorj ramane o zona cu activitate seismica intensa si, totodata, ramane in atentia tuturor, timp in care activitatea seismica din Vrancea continua in propriul ritm. Aici au in continuare loc cutremure, insa spre deosebire de cele din Gorj, care sunt de suprafata, cele din Vrancea sunt de adancime. De exemplu, in aceasta dimineate, la ora 09:08:04, in Zona Seismica Vrancea, Buzau a avut un cutremur cu o intensitate de 2,5 grade pe scara Richter, la o adancime de 108 kilometri.

Peste 800 de cutremure in Gorj din 13 februarie pana azi

Incepand din data de 13 februarie, cand a avut loc primul cutremur de peste 5 grade in Gorj si pana azi, au avut loc peste 800 de cutremure, anunta Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP). Potrivit analizei INFP, 300 dintre acstea au avut magnitudinea cuprinsa intre 1 si 1,5 grade, alte 240 intre 1,5 si 2 grade. De asemenea, potrivit sursei, cel mai mare numar de curemure produse intr-o singra zi a fost de 171, pe 17 februarie.

“Cum arata in detaliu secventa de cutremure de langa Targu Jiu?

Va prezentam cateva date preliminare cu privire la secventa de cutremure din jud. Gorj, incepand cu data de 13 februarie 2023, de la producerea seismului cu magnitudinea de 5,2 ML. Va reamintim ca in data de 14 februarie 2023, la ora locala 15:16:52, s-a produs al doilea cutremur semnificativ cu magnitudinea ML=5,7.

Pana la momentul publicarii acestei informari, au fost localizate 810 evenimente seismice.

Statiile seismice transmit, in continuare, date in timp real catre Centrul National de Date si se fac localizari ale replicilor din zona, in special, ale cutremurelor mai mici de 2,0 ML.

In ultimele zile, se observa o scadere a numarului de cutremure si a magnitudinilor acestora.”, a scris INFP pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea