Social

#penurie de legme #penurie de fructe #fructe si legume vandute cu portia #fructe #marea britanie #legume

Penurie de fructe si legume in Marea Britanie. Unele fructe si legume, vandute cu portia: 3 din fiecare sortiment

Marea Britanie se confrunta cu o penurie de fructe si legume. Din acest motiv unele fructe si legume sunt vandute cu portia in supermarketuri, pentru a le asigura disponibilitatea pentru toata lumea.

 

Penuria de fructe si legume este data de conditiile dificile din Europa si Africa de Nord care cu perturbat recoltarea de fructe si legume. Printre legumele care sunt rationalizate se numara rosiile si ardeii, dar si zmeura, anunta federatia comerciantilor British Retail Consortium (BRC), potrivit AFP.

"Conditiile meteorologice dificile din sudul Europei si Africa de Nord au perturbat recoltarea anumitor fructe si legume, mai ales rosii si ardei", a explicat Andrew Opie, responsabil BRC.

Perturbarile "ar urma sa dureze cateva saptamani", a mentionat Opie, adaugand ca "supermarketurile sunt capabile sa gestioneze problemele lantului de aprovizionare si lucreaza cu agricultorii pentru a asigura accesul clientilor la o gama larga de produse proaspete".

"Ca si alte supermarketuri, am introdus o limita temporara de trei pentru fiecare produs la un foarte mic numar de fructe si legume", a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al unui lant de magazine. Masura vizeaza loturile de rosii, ardei, castraveti, salata, broccoli, conopida si zmeura.

Prin urmare, cei care doresc sa cumpere rosii, ardei, castraveti, salata, brocooli, conopida sau zmeura pot pleca acasa cu maximul trei produse din fiecare sortiment. 

Criza alimentara, anuntata din decembrie de catre agricultori 

Pentru agricultorii britanici aceasta penurie de legume si fructe nu este o noutate. Acestia au prevazut problemele actuale si au avertizat Regatul Britanic asupra lor inca din luna decembrie.

Agricultorii pun o mare parte din vina pe cresterea costurilor cu care se confrunta, anunta Agerpres. Din acest motiv guvernul de la Londra a anuntat subventii in valoare de 168 de milioane de lire sterline dedicate agricultorilor britanici pentru anul in curs. Potrivvit guvernantilor londonezi acest ajutor are rolul de a "stimula inovatia, a sustine productia alimentara, a ameliora sanatatea si bunastarea animalelor si a proteja mediul". Ajutoarele vor fi acordate in paralel cu lansarea de "programe de gestionare ecologica a terenurilor", ajutoare care urmeaza sa inlocuiasca ajutoarele acordate de Uniunea Europeana si care au fost anulate din cauza Brexitului.

Insa, dincolo de aceste probleme, agricultorii britanici au avertizat inca din decembrie faptul ca Marea Britanie se indreapta spre o criza de aprovizionare in ceea ce priveste sectorul alimentar. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea