Social

#ravagii in tara #alerta epidemiologica #gripa #ministerul sanatatii

Gripa face ravagii in tara. Ministrul Sanatatii, a declarat alerta epidemiologica

Gripa face ravagii in Romania. In acest context, ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca a luat decizia de a declara stare de urgenta epidemicologica in Romania. Masura a fost luata in conditiile in care, timp de trei saptamani consecutiv, s-au inregistrat cresteri masive ale numarului de cazuri de gripa.

 

"Se numeste saptamana epidemica. Au fost doua astfel de saptamani, aceasta este cea de a treia. La fel ca anul trecut. Nu este absolut nimic diferit fata de situatia de anul trecut. Am luat decizia acestei stari de alerta epidemiologica dupa ce se inregistreaza trei saptamani consecutive de depasire a pragului epidemic", a precizat ministrul Sanatatii, potrivit stirileprotv.ro.

Ministrul a precizat ca nu sunt vizate restrictii pentru populatie. 

"Vreau sa spun un lucru care sa fie extrem de clar de la inceput pentru toata lumea: nu se instituie niciun fel de restrictii. Nu as vrea sa aud tot felul de speculatii ca introducem restrictii pentru populatie. Nu are niciun fel de legatura. Are legatura cu pregatirea sistemului de sanatate pentru un numar mai mare de infectii respiratorii incat sa putem sa asiguram toate resursele necesare. Am incheiat de curand impreuna cu doamna secretar de stat Adriana Pistol si doamna director general Amalia Serban o teleconferinta cu directorii directiilor de sanatate publica pentru a putea sa ne coordonam activitatea in aceasta perioada si sa asiguram resursele necesare pentru controlul acestei situatii", a explicat Alexandru Rafila.

Ministrul a mai precizat ca aceasta sitatie va dura pana la finalul lunii februarie.

"Din punctul meu de vedere, aceasta situatie va mai dura pana la sfarsitul lunii februarie", a spus ministrul Sanatatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea