Social

#purtare masca protectie #adrian marinescu #prevenire gripa #gripa #masca

Adrian Marinescu, despre prevenirea infectarii cu gripa: “Sa poarte masca, care sa ii acopere gura si nasul”

Autoritatie din Romania sunt au declarat alerta epidemiologica de gripa. Decizia a fost luata in contextul in care numarul pacientilor este in crestere. Potrivit datelor de la Institutul National de Sanatate Publica, doar in ultimele cinci zile, in Romania au fost raportate 100.000 de cazuri de gripa.  

Avand in vedere numarul urias de cazuri de gripa, medicul de la Spitalul Matei Babes din Capitala, a vorbit despre declararea epidemiei de gripa, dar si despre modul in care ne putem feri de imbolnavire.

"Viata noastra nu se va schimba daca se va declara epidemia. Pana la urma este un risc foarte mare de a ma infecta, nu doar cu gripa, este si epidemie de rujeola. Locurile in spitale sunt limitate. La noi din 200 de prezentari la fiecare 24 de ore, din acestia sunt pacienti care trebuie sa fie internati.

Probabil ca in urmatoarele saptamani va fi aceeasi presiune. Cetateanul trebuie sa previna in continuare infectarea. Sa poarte masca, care sa ii acopere gura si nasul in locurile inchise si mijloacele de transport in comun si sa se vaccineze antigripal", a declarat dr Adrian Marinescu, potrivit antena3.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea