Social

# ggreva profesori #greva #profesori

Greva profesorilor continua. Mesaj dur pentru elevi si parinti: “Vorbim de amanarea examenelor”

Greva profesorilor continua. Ba mai mult, liderii sindicali ameninta cu amanarea examenelor, in contextul in care greva din educatie se prelungeste.

 

In acest context, Marius Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie, a transmis ca “In momentul de fata vorbim de amanarea examenelor”. De asemenea, acesta a mai adaugat ca “rugam copiii si parintii sa ne inteleaga si sa fie alaturi de noi”, intr-o interventie la Digi 24, Marius Nistor, presedintele Federatiei Sindicatelor din Educatie (FSE).

“A fost o pandemie si, spre deosebire de alte state care au anulat toate examenele, in Romania au fost sustinute. In momentul de fata vorbim de amanarea examenelor, pentru ca suntem in aceasta actiune de protest fara precedent si rugam copiii si parintii sa ne inteleaga si sa fie alaturi de noi”, a declarat presedintele FSE.

Marius Nistor: “Nu si-au imaginat ca se poate ajunge aici”

“Si-au dat seama cam care este amploarea nemultumirilor la nivel national in sistemul de invatamant preuniversitar. Cred ca nu si-au imaginat ca se poate ajunge aici, nu s-au gandit ca poate sa existe atata unitate si solidaritate, ca putem fi sustinuti de parinti, elevi si nu numai, dar parca au vrut sa testeze, sa vada daca tot ceea ce se intampla in momentul de fata este posibil. Cel putin asa au inceput primele discutii cu ei. 

Din pacate, nu inteleg nici sensibilitatile care exista in sistem, nici faptul ca aceasta categorie socio-profesionala are orgoliul ei, demnitatea ei si nu poate accepta niste firimituri sub forma de vouchere sau carduri, atata vreme cat constata ca statul roman n-a avut niciun fel de retinere atunci cand a fost vorba de cresteri salariale in cu totul si cu totul alte domenii. 

Nu avem nimic cu nimeni, dar, pe de alta parte, oamenii vad si pot sa filtreze toate informatiile care apar si categoric sa ia niste decizii in cunostinta de cauza. Si va dau un singur exemplu, faimoasa anexa 8, in care ni se spune cum ca Guvernul, in marinimia lui, a rezolvat problema personalului nedidactic, in sensul in care ni s-a acordat ultima transa de crestere salariala pe legea 153. Ceea ce nu spune Guvernul este ca pe langa salariatii personal nedidactic ai unitatilor in invatamant, care primesc o crestere de 9% echivalentul la aproximativ 110-120 lei, sunt multe alte categorii de functionari publici, personal contractual, oameni care lucreaza in ministere, pe langa autoritatile locale, care au salarii nu de 1900 sau 2.000 lei, ci salarii de zeci de milioane si care vor fi si ei beneficiarii aceleiasi cresteri salariale puse in aplicare prin pe legea 153. 

Deci este o mica diferenta intre cei care lucreaza in sistemul de invatamant si ceilalti care vor beneficia de pe urma acestei actiuni declansate de noi si atunci este clar ca va exista o doza foarte mare de nemultumire.”, a declarat Marius Nistor pentru sursa citata.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea