Social

Gorbaciov avertizeaza Washingtonul ca face un "joc geopolitic periculos" cu Ucraina

Fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov a avertizat azi Statele Unite in legatura cu tentatia lor de a determina Ucraina sa se indeparteze de Rusia si sa adere la NATO, calificand aceasta strategie drept "un joc geopolitic periculos ", transmite AFP.

Apelul politologului american de origine poloneza Zbigniew Brzezinski de a indeparta cat mai mult posibil Ucraina de Rusia "a devenit general pentru oamenii politici din Statele Unite, in asa-zisul interes al democratiei", a declarat Gorbaciov intr-un articol publicat de cotidianul Rossiiskaia Gazeta.

"Dar unde este democratia, daca Ucraina adera la NATO, desi majoritatea ucrainenilor se pronunta impotriva?", a adaugat laureatul Premiului Nobel pentru Pace.

Din punctul sau de vedere, "astfel de jocuri geopolitice periculoase nu au nimic in comun cu o politica responsabila sau cu procesele reale care se deruleaza intr-o lume in curs de globalizare ".

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea