Social

Romania si Franta ar putea avea mai multi militari in Afganistan

Mai multi militari in Afganistan . Franta s-a tinut de promisiune si mai trimite un batalion de soldati iar tara noastra anunta ca intentioneaza sa suplimenteze numarul de militari romani care sa se afle in teatrul de operatiuni afgan.

Presedintele statului francez, Nicolas Sarkozy a confirmat ieri ca va trimite un batalion in estul Afganistanului, dupa ce, in timpul vizitei la Londra anuntase acest lucru. Sarkozy a declarat in Marea Britanie ca talibanii nu trebuie lasati sa obtina din nou puterea in Afganistan . Francezul a spus totusi ca decizia finala va fi anuntata oficial la summitul NATO de la Bucuresti, la care presedintele a ajuns aseara.

Pe de alta parte Romania ar putea anunta si ea suplimentarea numarului de soldati existenti in Afganistan. Ministrul Apararii , Teodor Melescanu , a declarat aseara, dupa dineul de lucru pe care l-a avut cu omologii sai, la Palatul Parlamentului ca tara noastra intentioneaza sa trimita catre Afganistan 100-150 de soldati romani. Oficialul roman considera ca desi nu este un numar foarte mare de militari, totusi este suficient pentru ca Romania sa-si poata asuma responsabilitatea securizarii provinciei Qalat din sudul Afganistanului.

Romania a participat la razboiul purtat de americani in Afganistan inca din primele luni ale acestuia. In prezent, 645 de militari romani participa la ambele operatiuni internationale desfasurate in aceasta tara: operatiunea Enduring Freedom, condusa de Statele Unite, si Forta de Asistenta pentru Securitate - ISAF, sub comanda NATO. Pana acum, in teatrul de operatiuni afgan 6 soldati romani si-au pierdut vietile, iar 21 au fost raniti.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea