Social

# femme vegetale #femme monumentale #artisti #femei

Femme monumentale. Femme végétale, proiect creat de artiste pentru femeile si adolescentele din Brasov

In perioada septembrie – octombrie 2022, Asociatia Developing Art va derula in Brasov Femme monumentale. Femme végétale, un proiect de sustinere, exprimare si angrenare sociala creat si implementat exclusiv de artiste pentru femeile si adolescentele din oras, printr-o serie de cinci ateliere de cercetare experientiala si trei performance-uri stradale adresate publicului larg. Participarea publicului la evenimente este gratuita iar mai multe detalii vor fi anuntate in curand pe https://instagram.com/femmedigitale.ro.

Femme monumentale. Femme végétale isi propune sa ofere adolescentelor si femeilor din Brasov un modul gratuit de 5 intalniri de dans, poezie, muzica si terapie somatica facilitat de 5 artiste din proiect, in perioada 18 septembrie – 14 octombrie, in vederea autocunoasterii si dezvoltarii personale, a cresterii intelegerii si a constientizarii schimbarilor ce apar in viata unei femei in contextul cultural, social si profesional actual si a deschiderii unei discutii despre acest subiect.

Artistele din proiect genereaza noi abordari si reprezentari ale femininului in performance-urile rezultate in urma atelierelor, care se vor desfasura astfel: pe 28 septembrie la Cafe Central (strada Apollonia Hirscher 18), pe 9 octombrie pe promenada de sub Tampa si pe 15 octombrie, in poiana Saua Tampei. Initiativa incadreaza locuri cheie ale patrimoniului local si vegetal intr-un context cultural ce adreseaza mituri si istorii locale printr-o perspectiva actuala si inovatoare si isi doreste sa aduca la un loc atat publicul consumator de acte culturale, dar si artistii locali, adolescenti, localnici si turisti aflati in trecere in spatiile in care vor avea loc evenimentele.

Prin acest demers, Femme monumentale. Femme végétale isi doreste nu doar sa stimuleze consumul cultural in randul publicului din oras dar si sa creeze un nucleu de sustinere a artistelor independente din Brasov, prin crearea unei platforme multimedia digitala, www.femmedigitale.ro, dedicata documentarii proiectului si promovarii artistelor implicate, care va fi lansata pe 15 septembrie. Pe termen lung, proiectul vizeaza maparea artistelor care lucreaza si creeaza in Brasov si ofera o buna oportunitate pentru a face cunoscute intregii comunitati munca acestora si, in plus, va functiona ca o platforma de promovare a evenimentelor culturale.

Artistele din proiect sunt: Anamaria Guguian, Irina Marinescu, Oana Baluta, Virginia Negru, Alexa Papa (performers), poeta Ana Dragan, muziciana Zeyla Tomlin, scenografa Szidonia Balint si fotografa Orsolya Balint.

Femme monumentale. Femme végétale este un proiect derulat de Developing Art, initiat de Madira in parteneriat cu I Dance You si finantat de Primaria Municipiului Brasov.

Developing Art este o asociatie culturala dedicata facilitarii proceselor artistice catre public si imbunatatirii relatiei dintre artisti si public. DA a dezvoltat si coordonat un numar de proiecte culturale interdisciplinare care au ca prioritati dansul contemporan, mixed media, educatie si cercetare si arte vizuale. Co-fondatoarele si membrii asociatiei sunt activi pe scena de arta contemporana, bucurandu-se de colaborari atat nationale cat si internationale.

Madira - casa mamelor care si-au asumat rolul de creatoare si in afara spatiului domestic - este un cadru sigur de sustinere, miscare si de incubare profesionala a mamelor (singure) artiste independente prin rezidente de luat s p a t i u in Schei, Brasov.

I Dance You este un proiect de comunitate initiat in Brasov in 2017 de catre artista independenta Anamaria Guguian.  I Dance You promoveaza dansul ca pe o practica terapeutica dar si ca pe o forma de arta menita sa exprime, sa problematizeze si sa fascineze. Proiectul propune ateliere de dans pentru adulti si copii, performance-uri, interventii  in spatiul public sau evenimente de comunitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea