Social

#semnal de alarma #pneumonie #medici

Explozie de cazuri de pneumonie in tara! Medicii trag un semnal de alarma: simptomele pot fi confundate cu alte boli

Medicii avertizeaza ca au crescut alarmant cazurile de pneumonie. Acestia au declarat ca sunt internate tot mai multe persoane in spital, cu cazuri grave de pneumonii, deoarece nu merg din timp la medic si se trateaza acasa, dupa ureche. Pana acum, patru persoane au murit din cauza penumoniei.

 

Doar la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina sunt internate peste 40 de persoane cu pneumonie. Printre acestia se numara atat adulti cat si copii.

Medicii atrag atentia ca simptomele pot fi usor confundate cu cele ale racelilor sau gripei, motiv pentru care acestea sunt ignorate de multe persoane care aleg sa se trateze singure, acasa, fara sa stie ca se expun unui risc major.

"In acest moment avem circa 3 cazuri de gripa la Sectia de Boli infectioase si doua la Pediatrie, plus doua cazuri de COVID. Avem, in schimb, foarte multe pneumonii care se trateaza, dar nu inseamna ca nu pot fi cu risc", a declarat un medic.

Pneumonia se raspandeste rapid la nivelul intregii tari. Spitalele din toata tara, inclusiv cele din Bucuresti, se confrunta zilnic cu pacienti cu pneumonie, unii dintre acestia avand nevoie de internare. In Bistrita s-au inregistrat peste 270 de cazuri de pneumonie de la inceputul lunii ianuarie. 

"Sunt si la copii, si la adulti. Sunt prezente pentru tot. Pot sa apara la orice varsta si pot fi grefate de riscuri majore, chiar deces. Tuse, febra, stare generala alterata, junghi intercostal. Uneori oamenii vin chiar si cu dureri care pot mima un atac cardiac sau chiar cu dureri in abdomen", a mai spus specialistul.

In Romania, mor annual, peste 8.000 de persoane din cauza pneumoniilor. Pentru a evita imbolnavire, specialistii recomanda evitarea spatiilor aglomerate si purtarea mastii de protectie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea