Social

#incident nuclear # ridicare pastile # indemn romani # pastile iod # alexandru rafila #farmacii #atac nuclear #romani

Alexandru Rafila, indeamna romanii sa ridice pastilele de iod din farmacii: "in criza va fi greu"

Pastilele de iod au inceput sa fie distribuite in farmacii de aproape doi ani, insa doar 3% dintre romani au ridicat pastilele cu iodura de potasiu. Un total de 30 de milioane de comprimate au fost distribuite catre farmacii pentru a fi distribuite populatiei.

Avand in vedere aceste confitii, ministerul Sanatatii atrage atentia populatii ca pot merge in farmacii pentru a ridica, in mod gratuit, pastilele de iodura de potasiu. 

Ministrul Sanatatii a declarat ca romanii trebuie sa aiba in casa aceste pastile, in cazul unui incident nuclear sau atac nuclear, deoarece in aceste situatii de urgenta majora va fi dificil ca oamenii sa ajunga in farmacii pentru ridicarea pastilelor.

"Aceste pastile au valabilitate inca patru ani. O parte dintre ele au fost distribuite in farmacii. Oamenii nu au fost suficient de convinsi. Intr-o situatie de criza, va fi o provocare sa distribui o cantitate mare de pastile cu iod la toate persoane.

Este o lista foarte mare de unde oamenii pot ridica in continuare pastilele. Sa speram ca nu vom avea nevoie de ele, dar in cazul unei astfel de situatii este bine sa fim pregatiti", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii. 

Ministerul Sanatatii a precizat, in trecut, ca iodura de potasiu nu trebuie sa fie utilizata in mod profilactic (preventiv), deoarece poate provoca afectiuni grave ale glandei tiroide. De asemenea, MS a precizat ca in cazul unei urgente, administrarea se face in primele ore dupa accident.  

“Iodura de Potasiu nu trebuie utilizata in mod profilactic, deoarece poate provoca afectiuni ale glandei tiroide.

In caz de urgenta determinata de un posibil incident nuclear, administrarea comprimatelor de Iodura de Potasiu se face doar in primele ore”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea