Social

Europa ia o pauza de reflectie

JosAc Manuel Durao Barroso reinnoieste apelul la o pauza de reflectie in procesul de votare a Constitutiei europene. Prioritatile lui: economia si locurile de munca.
Intr-un interviu acordat marti seara postului de televiziune France 3, presedintele CE a sugerat o pauza de reflectie, timp in care prioritare pentru Uniunea Europeana sa fie cresterea economica si crearea de locuri de munca. La acelasi post de televiziune, el a fost intr-un duplex tv cu premierul Calin Popescu Tariceanu, cu o seara inainte.

Barroso a confirmat ca nu este luata, inca, o decizie privind aminarea integrarii Romaniei si a fost foarte riguros in privinta monitorizarii: Ceea ce am spus am spus intotdeauna - profit de ocazie pentru a-l saluta pe primul-ministru al Romaniei - am spus-o de altfel cu mult inaintea referendumului francez, ca vom fi foarte exigenti in analiza progreselor Romaniei si Bulgariei. Daca progresele vor fi confirmate, asa cum speram si dorim, Romania si Bulgaria vor fi membre la 1 ianuarie 2007, asa cum a fost decis, semnat de toate tarile membre. Daca vor mai fi progrese de facut, vom cere, desigur, aminarea cu un an a intrarii - fie a Romaniei, fie a Bulgariei. Asta a fost prevazut in clauza de salvgardare .

Tariceanu a declarat ca Romania este mai aspru evaluata dupa votul negativ asupra Constitutiei Europei. Sintem pregatiti pentru asta, depunem toate eforturile pentru a merge pina la capatul drumului, care ar trebui sa fie pentru noi 1 ianuarie 2007, data la care Romania sa devina membra a UE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea