Social

Cozma prinde glas: vrea un partid

Declaratiile din fata penitenciarului Rahova nu iau potolit lui Miron Cozma pofta de vorba. La Timisoara, in toiul noptii, el a improvizat o noua conferinta de presa. Cozma vrea 0, lustratie si un nou partid.
In opinia lui Cozma, principalii vinovati pentru mineriade sint Ion Iliescu, Petre Roman si Gelu Voican Voiculescu. Acesta a spus la Timisoara ca minerii au fost manipulati grosolan si l-a acuzat din nou pe fostul presedinte ca este primul responsabil moral. Cozma sustine ca vrea lustratie si ca tot raul tarii se trage de la fostii activisti de partid. Lupta lui impotriva comunismului: Am luptat cu comunistii din anii 70, cind tineam discoteci. Imi pare rau ca o spun, dar intre mine si Valea Jiului nu mai poate fi aceeasi relatie. Am ajuns in puscarie pentru mineri, dar in Valea Jiului nu s-a gasit un serviciu pentru nevasta lui Miron Cozma. Fostul lider al minerilor are planuri mari pentru viitor, intentioneaza sa faca un partid nou : Partidul muncitorilor, dupa modelul laburistilor din Anglia.
Reactie hard in Timisoara

Liderii politici locali s-au declarat nemultumiti de prezenta lui Cozma in capitala Banatului. Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu : Il informez ca politia va fi atenta la el si va fi foarte dura. Va fi o politie hard, nu una soft. Reprezentantii PPCD se simt sfidati de prezenta lui Cozma in Timisoara. Primarul Gheorghe Ciuhandu l-a acuzat pe Iliescu pentru decretul de gratiere: Este rusinos faptul ca Miron Cozma a fost eliberat exact in ziua in care comemoram 15 ani de la mineriada .
Obsesia lui Iliescu: legionarii

Fostul presedinte Emil Constantinescu a prezentat marti seara, la Realitatea TV, Jurnalul de Bord al Garnizoanei Bucuresti, in care sint consemnate pe ore si minute evenimentele din 13-15 iunie. Din acele documente rezulta ca unul dintre principalii agenti de intoxicare ai Armatei a fost insusi presedintele Iliescu. Iata o consemnare din seara de 13 iunie: Ora 19.25. Presedintele Iliescu informeaza ca pe sediul Politiei Capitalei s-a ridicat drapelul verde, legionar, deci miscarea este o rebeliune legionara si se trateaza ca atare. Sau: Ora 22.00. Presedintele Iliescu comunica faptul ca in aceasta noapte elementele turbulente vor incerca sa patrunda si in alte obiective (...) Cei care ataca nu sint revolutionari, sint contrarevolutionari-legionari. Acum se poate evalua in ce masura avertizarile lui Iliescu erau adevarate sau intruchipau doar niste simple spaime personale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea