Social

#dimitrie leonida #spray lacrimogen #dosar penal #declaratii #atac

Elevul care a folosit spay lacrimogen, in Leonida, sub control judiciar. Zeci de copii au ajuns la spital

Elevul care a folosit ieri, 13 februarie, un spay lacrimogen in incinta colegiului Leonida din bucuresti, va fi cercetat sub control judiciar timp de 60 de zile. Acesta s-a ales cu dosar penal dupa ce zeci de copii au avut nevoie de ingrijiri medicale.

 

Politia Capitalei a deschis un dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de “tulburarea ordinii si linistii publice”, “portul sau folosirea fara drept de obiecte periculoase” si “lovire sau alte violente”.

”Cercetarile sunt continuate de politisti din cadrul Serviciului Siguranta Scolara, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 2”, a transmis Politia Capitalei, potrivit realitatea.net.

De asemenea, conducerea Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida a declarat ca va desfasura verificari dupa ce elevul de 15 ani a utilizat un spray paralizant in incinta cladirii.

Si conducerea Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida desfasoara verificari dupa ce un elev de 15 ani a utilizat un spray paralizant in incinta cladirii, dar si la intrarea in liceu, iar mai multi elevi au acuzat stare de rau, informeaza Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

16 elevi au ramas internati in spital

Elevul de 15 ani care a folosit spray-ul lacrimogen a facut zeci de victime. 33 de elevi au avut de suferit din cauza acestuia. Toti cei 33 de elevi au avut nevoie de ingrijiri medicale la fata locului. Dintre acestia 25 au fost transportati la spital, 16 dintre ei ramanand internati.

Copiii, toti fiind elevi in clasa a IX-a, au acuzat stari de voma, ameteli si usturime la nivelul ochilor.

“S-a folosit acest gaz intr-o cantitate destul de semnificativa pentru ca erau multi copii care au intrat in contact cu acest gaz si simptomele au aparut intr-un timp foarte scurt.”, a declarat Daniel Vasile, purtatorul de cuvant ISU Bucuresti, pentru stirileprotv.ro.

“Copiii au inhalat substanta respectiva. Sprayul poate sa declanseze reactii, in special la copiii care au probleme alergice.”, a declarat Dr. Denise Stanescu, purtator de cuvant Marie Curie, potrivit sursei citate.

Pompierii au evacuat liceul si au aerisit salile de curs. Elevii care invatau la etajele superioare s-au intors la ore dupa aerisire.

Tatal adolescentului care a folosit sprayul da vina pe alti elevi si pe caini

Tatal elevului care a folosit spay-ul ii ia apararea fiului si da vina pe alti copii, care l-ar fi atacat pe acesta. Potrivit barbatului, baiatul avea la el sprayul pentru a se apara de cainii din cartier.   

“Au iesit in curte si baiatul meu era asa, retras cu un coleg la zid, cu spatele, si au venit in jurul lui vreo 20 de persoane, toti din scoala, si au inceput sa se ia de el, sa il impinga, sa-l scuipe, sa ii dea cu palma... L-au pus jos toti, cati erau, 20, si l-au luat la pumni, la picioare. Copilul s-a ridicat, avea la el un spray paralizant dat de mine, pentru ca noi stam intr-un cartier unde sunt caini multi”, a declarat tatal baiatului jurnalistilor, potrivit News.ro.

In timp ce elevii primeau ajutor medical, parintii ingrijorati incercau sa afle cum a fost posibil ca un elev sa vina la scoala cu spray iritant-paralizant.

Parintii elevilor, revoltati

Parintii elevilor care au fost afectati sunt revoltati de situatie.

„Este constient, vorbeste, s-a speriat. Asteptam. Nu este ok asa ceva, peste tot, in toate scolile, nu numai aici. Paza, ce inseamna paza?”, a declarat unul dintre parinti.

Din pacate insa, legea nu permite pazei sau profesorilor sa perchezitioneze elee. Prin urmare acestia pot aduce in scoli obiecte interzise.

“Nu-i putem perchezitiona pentru ca nu avem cadru legislativ in vigoare care sa ne permita acest lucru.”, a declarat Elena Stefan, purtator de cuvant Inspectoratul Scolar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea