Social

#eclipsa partiala de luna #eclipsa de luna octombrie #octombrie 2023 # eclipsa de luna

Eclipsa de Luna la finalul lui octombrie. Cand si de unde poate fi vazuta

Finalul lunii octombrie vine cu o eclipsa de luna, uimitoare. Pe 28 octombrie, va putea fi vazuta o eclipsa partiala de luna.

 

Pasionatii de astronomie vor putea observa momentul in care o parte a Lunii este “taiata” de umbra Pamantului.

Eclipsa partiala de Luna va fi vizibila si in mare parte din Africa, Orientul Mijlociu si Asia. Fenomenul va incepe cu intrarea Lunii in penumbra, la ora 21:02, la doua ore dupa rasaritul Lunii. Pentru ca penumbra Pamantului nu este foarte opaca, la inceputul fenomenului culoarea Lunii nu se va schimba mult.

In apropierea maximului, insa, incepand cu ora 22:00, partea de jos a Lunii va incepe sa aiba o culoare diferita fata de partea de sus. Eclipsa isi va atinge maximul la ora 23:14, cand Luna va fi total in penumbra si aproximativ 7% in umbra Pamantului. In acel moment Luna se va afla sus pe cer, inspre sud-est. Dupa maxim, Luna isi va recapata stralucirea si culoarea, iesind complet din umbra la ora 23:53 si din penumbra la ora 1:27, ora care marcheaza sfarsitul eclipsei, potrivit astro-urseanu.ro.

FOTO: digi24.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea