Social

DNA a finalizat cu rechizitoriu primul dosar in care este inculpat un parlamentar. Dosarul deputatului PSD Ion Dumitru, acuzat de abuz in serviciu, a fost inaintat ieri Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru judecata.

Procurorii anticoruptie au dispus ieri trimiterea in judecata a deputatului PSD de Dimbovita, Ion Dumitru, fost director general al Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice . Ion Dumitru este cunoscut drept unul dintre partenerii de vinatoare ai fostului prim-ministru Adrian Nastase.

Opt contracte cu dedicatie

DNA a inceput cercetarile in acest dosar in iulie 2005, iar alaturi de parlamentar mai sint inculpati alti sapte fosti membri ai Comisiei de licitatie din cadrul Romsilva. Procurorii anticoruptie au aratat ca, in perioada august - decembrie 2004, comisia de licitatie numita de Dumitru, cu sustinerea si implicarea acestuia, a atribuit opt contracte de achizitie publica de 116 miliarde de lei vechi pentru patru firme controlate de Alfred Florea, patronul magazinului Hunter VIP. Firmele lui Florea ar fi achizitionat bunurile cu numai 16 miliarde de lei vechi. Astfel, pentru unele bunuri s-a ajuns la practicarea unor adaosuri comerciale de aproape 20.000%, cum s-a intimplat, de pilda, in cazul achizitionarii unor ace de cravata. A reiesit, de asemenea, ca a fost achizitionata munitie pentru care in Romania nu exista armament, se arata in comunicatul DNA.

Ac de cravata de doua milioane

Presa a relevat ca Dumitru a cumparat o pusca cu tranchilizante pe care ar fi dat 836 de milioane de lei si ace de cravata in valoare de 2,1 milioane de lei/bucata. Prejudiciul adus Regiei Romsilva in dosarul in care este inculpat actualul deputat PSD este estimat in jurul sumei de 3.000.000 de euro.

Anchetatorii au aratat ca Ion Dumitru nu numai ca a dirijat din umbra intreaga activitate infractionala a celorlalti invinuiti, dar a contribuit, inclusiv cu acte de autorat, la producerea pagubei.

In plus, arata anchetatorii, a reiesit ca sub amenintari din partea directorului general membrii comisiei de licitatie au actionat in mod constant cu incalcarea legii, a atributiilor de serviciu, precum si a oricaror principii legate de buna gospodarire a patrimoniului.

Dumitru se crede nevinovat

Deputatul PSD Ion Dumitru a declarat, citat de Mediafax, ca se considera nevinovat in dosarul in care DNA il acuza de abuz in serviciu contra intereselor publice. Dumitru a afirmat ca trimiterea in instanta de catre DNA a dosarului sau il va ajuta sa isi demonstreze nevinovatia. El a reprosat procurorilor care au instrumentat acest caz ca nu au luat in calcul, in nici una dintre intilniri, dorinta lui de a-si proba nevinovatia.

El a mentionat ca achizitiile care i se reproseaza, 84.400 de cravate pentru fondul de protocol al Regiei, echipamentul de protectie a muncii si 200 de costume de protocol, au fost facute in urma unor licitatii. Dumitru nu a explicat insa si cum s-au desfasurat licitatiile.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea